Kene bir ilde daha can aldı

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte kırım kongo kanamalı ateşi vakaları artıyor. Sivas'ta yaşanan ölümlerin ardından kene Bir ilde daha can aldı.

Kene bir ilde daha can aldı

Kırım kongo kanamalı ateşi vakaları Yaz aylarının gelmesiyle beraber tırmanmaya başladı. Sivas'ta peş peşe ölümler yaşanırken kene Bir ilde daha can aldı. Alınan bilgiye göre Çankırı'da hayvancılıkla uğraşan 60 yaşındaki Ali U., kene ısırması sonucunda kırım kongo kanamalı ateşine yakalandı. Bir süre sonra rahatsızlanan ve durumu ağırlaşan vatandaş hastaneye kaldırıldı. Ankara'ya sevk edilen Ali U. Yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KENE NEDENİYLE ÖLÜMLER ARTIYOR

Sıcakların başlaması ile birlikte özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde kene vakalarında artış yaşanmaya başlandı. Sivas'ta kırım kongo kanamalı ateşi nedeniyle yaşanan ölümlerin ardından bir kötü haberde Çankırı'dan geldi. Çankırı'da hayvancılıkla uğraşan Ali U. İsimli vatandaş kene ısırması sonucu rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Ali U. Yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.