İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Eygi'yi arkadaşları anlattı

Filistin'in İsrail'e karşı direnişine destek vermek amacıyla Batı Şeria’ya giden Türk Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü. Arkadaşları Ayşenur'u anlattı.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Eygi'yi arkadaşları anlattı

Washington Üniversitesi'nde hem psikoloji hem de Ortadoğu dillerinde çift dal yapan Türk Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail'in Filistin'e karşı yaptığı zulme tepki göstermek amacıyla gittiği Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü. İsrail'in acımasızca katlettiği Ayşenur'u arkadaşlara Nilan Aydın ve Saif Sharabati anlattı.

YÜREKLİ BİR İNSANDI

AA muhabirin'e konuşan Nilan Aydın, Ayşenur'un çok yürekli bir insan olduğunu belirterek sene boyunca akademik anlamda kendisine çok yardımcı olduğunu dile getirdi. Gazze'de olaylar başladığı günden bu yana Filistinliler için endişelendiklerini ve bunu da dile getirdiklerini belirten Aydın, "Ona ne kadar üzüldüğümden bahsettim ve o da bana ne kadar üzgün olduğunu ve ne kadar kızgın olduğunu." diye konuştu.

Amerika'da öğrencilerin bir kısmının Bunu umursamadığını ancak kendilerinin umurunda olduğunu belirten Aydın, “bir soykırım oluyor ama herkes sessizce etrafımızda dolaşıyor ve ben bundan ne kadar rahatsızlık duyduğumdan bahsetmiştim." dedi.

Zaman zaman beraber İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protestolara katıldıklarını da belirten Aydın, "Bana oraya kadar gidip o insanlara yardımcı olmak istediğinden bahsediyordu. Ama bunu herkes söylüyor ve gerçekten yapacağını hiç düşünmemiştim." ifadesini kullandı.

CESUR, DÜRÜST VE AKILLI BİRİYDİ

Eygi'yi anlatan başka bir arkadaşı Filistinli-Amerikalı Saif Sharabati ise Genç kadının çok dürüst akıllı ve cesur biri olduğunu söyledi. Ölümünden Birkaç saat önce kendisiyle görüştüklerini de belirten Sharabati, "Nablus'ta Filistinlilere destek vermek için düzenlenen gösterilere gitmek için hazırlanıyordu. Filistinlilerin topraklarını savunmasında onlarla dayanışma içindeydi." ifadelerini kullandı.