Tacikistan’da başörtüsü yasaklandı! Uymayanlara para cezası verilecek

Tacikistan’da Müslümanlara yönelik yeni yasaklar gündem oldu. Müslümanlara yönelik yeni kısıtlamaları kapsayan yasa tasarısı yönetim tarafından onaylandı. Bu kararlar kapsamında başörtüsü kullanılması yasaklandı.

Tacikistan’da başörtüsü yasaklandı! Uymayanlara para cezası verilecek

Tacikistan’da Müslümanlara yönelik yeni kısıtlamalar dünya gündeminde geniş yer buldu. Onaylanan yasa tasarısına göre başörtüsü kullanılması ve dini bayramların kutlanması yasaklandı. Söz konusu yasa çerçevesinde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramları’nın çocuklar tarafından kutlanması da yasaklandı. Milli Meclis, 19 Haziran tarihinde başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. İşte Tacikistan’daki yeni yasaklar ve tüm detaylar…

BAŞÖRTÜSÜ NÜ YASAKLAYAN YASA ONAYLANDI

Nüfusunun yüzde 98’i Müslüman olan Tacikistan’daki yeni yasaklar dünya gündeminde geniş yer buldu. Parlamentonun üst kanadı Milli Meclis, 19 Haziran tarihinde başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Söz konusu yasa tasarısı, parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi tarafından 8 Haziran tarihinde kabul edilmişti. Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, yasa tasarısını imzaladı ve yasa yürürlüğe girdi. Söz konusu yasa, ‘Milli değerlerin korunması amacıyla Tacik kültürüne uygun olmayan yabancı kültürlere ait kıyafetlerin giyilmesini, ithal edilmesini, satılmasını ve reklamının yapılmasını’ yasaklıyor.

tacikistan-da-basortusu-yasaklandi-uymayanlara-para-cezasi-verilecek.jpg

YASAYA UYMAYANLARA PARA CEZASI VERİLECEK

Başörtüsü kullanılmasını yasaklayan yasa tasarısı ile birlikte dini bayramlarla ilgili karar da dikkat çekti. Söz konusu yasa çerçevesinde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramlarının çocuklar tarafından kutlanması da yasaklandı. Yasaya uyulmaması halinde ise bireylere 740 dolar, kurumlara ise 5 bin 400 dolara kadar para cezası verilmesi öngörülüyor. Hükümet yetkililerine 3 bin 700 dolar, dini otoritelere ise 5 bin 60 dolar civarında para cezası verilebileceği de aktarılıyor.