Karşılıksız 9.077 TL 15 Eylül’de hesaplarda! e-Devlet’ten sorgulanacak

Karşılıksız 9 bin 77 TL destek ödemeleri 15 Eylül’de hesaplara yatırılacak. Vatandaşlar destek ödemelerini e-Devlet sisteminden sorgulayabilecek.

Karşılıksız 9.077 TL 15 Eylül’de hesaplarda! e-Devlet’ten sorgulanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşlara sağladığı çeşitli destekler hak sahiplerine yatırılmaya devam ediyor. Zamlı nakdi destek ödemesi için “Eylül 2024 evde bakım maaşı yattı mı?” sorusu gündemde. Eylül ayı ödemelerinin yapılacağı tam tarih için vatandaşlar sorgulamaları sürdürürken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalar bekleniyor. Peki, Eylül ayı evde bakım maaşı yattı mı? Eylül 2024 evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 2024 evde bakım maaşı sorgulama ve başvuru detayları haberimizde…

EYLÜL 2024 EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Eylül evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih hak sahipleri tarafından merakla bekleniyor. Aylık olarak yapılan destek ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Eylül ayında da vatandaşlara sağlanacak. İllere göre farklı tarihlerde gerçekleştirilen evde bakım maaşı ödemesi 15 Eylül itibariyle hak sahiplerine yatırılmaya başlanacak. Hak sahipleri evde bakım maaşı ödemelerinin yatıp yatmadığını e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edebilecek.

Evde bakım maaşı e-Devlet sorgulama işlemi için hak sahipleri kendi T.C kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile platforma giriş yapacak. İllere göre 15 Eylül ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında tüm hak sahiplerinin evde bakım maaşları hesaplarına aktarılacak. Evde bakım maaşı sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu adresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

EYLÜL 2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Memur maaşlarına gerçekleştirilen zamla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan destek ödemeleri de yükseltildi. Bakanlık tarafından hak sahiplerine sağlanan evde bakım maaşı ödemesi yüzde 19,31 zamlandı. 7 bin 608 TL’den 9 bin 77 TL’ye arttırılan evde bakım desteği ödemeleri 15 Eylül itibariyle hesaplardan çekilebilecek.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU VE ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı evde bakım maaşından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını şartları taşımaları halinde yapabiliyor. Kronik rahatsızlığı olan, yatağa bağlı hastası olanlar, kanser hastaları, doğumdan sonra ya da ameliyat sonrasında iyileşme aşamasındaki kişiler, evde diyaliz tedavisi sürenler, yanık ya da yaralı hastalar ile yaşlı ve bakıma muhtaç olan kişilerin bakımı için evde bakım maaşı başvurusu yapılabiliyor. Bakıma muhtaç olan vatandaşların anne babası, çocukları, eşleri, eşin kardeşleri, amca, hala, dayı, teyze ve bunların çocukları evde bakım maaşına müracaat edebiliyor.

Evde bakım maaşı başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine yapılıyor. Başvurularını gerçekleştiren vatandaşların gelir kriterini karşılaması gerekirken bakıma muhtaçlık kriterleri ile sağlık kurulu raporu incelenerek değerlendirme gerçekleştiriliyor. Belirtilen üç kriterin sağlanması halinde evde bakım maaşı hak sahiplerine her ayın 15’inden itibaren başlayarak ay sonuna kadar hesaplara aktarılıyor.