Cübbeli Ahmet Hoca'ya saldırıda yeni görüntüler ortaya çıktı

Kamuoyunun Cübbeli Ahmet adıyla tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü gün gece saatlerinde İkitelli'de saldırıya uğradı. Saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Cübbeli Ahmet Hoca'ya saldırıda yeni görüntüler ortaya çıktı

Cübbeli Ahmet Hoca, dün gece İkitelli'de bir dernekten çıktı sırada yanına kalabalığın arasından yaklaşan bir kişinin saldırısına uğradı. Şüpheli Cübbeli Ahmet'in boğazını sıkmaya çalıştı.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün korumaları durumu fark ederek hemen müdahale ederken çevredeki vatandaşlar da saldırganı uzaklaştırdı.

Olay yerine gelen polis ekipleri şüpheli A.a’yı gözaltına alarak emniyete götürdü.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPILDI

Saldırının ardından Cübbeli Ahmet Hoca'nın sosyal medya hesabından da açıklama yapıldı. Yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua istedikleri sırada karanlıkta biri tarafından müstehcen bir sövme ile birlikte darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradı.

Korumalar tarafından acil müdahale edilerek Hocaefendi kurtarıldı. Hazır bulunan polis ekipleri tarafından şahıs yakandı ve soruşturma başlatıldı."

IŞİD'in rolü olabileceği İDDİA EDİLDİ

Ahmet Mahmut Ünlü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda saldırıda IŞİD rolü olabileceği öne sürüldü. Telegram kanalında 2 ay önce Cübbeli Ahmet Hoca’nın fotoğrafının paylaşıldığı iddia edilirken açıklamada "Cübbeli Ahmet Hoca, zaten İŞİD’in Telegram kanalında 2 ay evvel bu fotoğraf paylaşılarak nerede bulursanız “öldür” tehdidine maruz kalmıştı. Bu olay da onu tezahürü olabilir. Şu anda Emniyet Birimleri işi derinlemesine araştırıyor. Bir bilgi olursa paylaşılacaktır." denildi.