Altın fiyatlarında yeni rekor sinyali! Çeyrek altın 6.000 TL olacak

Altın borcu olanlar yandı! Yeni rekor tahminleri geldi Tüm detaylar haberimizde.

Altın fiyatlarında yeni rekor sinyali! Çeyrek altın 6.000 TL olacak

Altın piyasasında hareketlilik sürüyor! Bu tarihte 6 bin TL’ye yükselecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN FİYATLARINDA YENİ REKORLAR

erd.jpg

Altın piyasasında yaşanan hareketlilik son hızıyla devam ederken uzman kişiler tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. Gram altın fiyatının 3 bin 500 TL’yi, çeyrek altının da 6 bin TL’yi geçmesi bekleniyor.

Enflasyon oranları yükseldikçe ülkenin mevcut parası değer kaybediyor ve enflasyon oranlarıyla birlikte altın fiyatları da yükseliyor. Yaşanan savaşlar, istikrarsız politikalar, ticaret olayları, küresel olaylar da yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altını tercih etmesine sebep olurken fiyatları da etkiliyor.

Döviz kurunda yaşanan düşüşler de devam ettikçe altın fiyatları yükseliyor. Uygulanan düşük faiz oranları yatırımcıların risksiz yatırım araçlarını tercih etmesine sebep oluyor. Merkez Bankası altın rezervleri de arttıkça piyasada yaşanan altın talebi artarak fiyatların yükselmesine neden oluyor. Altın arzı sınırlı oldukça talep artıyor ve altın fiyatları yükseliyor. Orta Doğu bölgesinde yaşanan riskler ve savaşlar da altına olan talebin artmasına sebep oluyor. Altın üzerinde oynana bahis ve beklentiler de piyasayı etkiliyor ve fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.