Dolar sahipleri hop oturup hop kalkacak! O tarihte 13 TL birden…

Doları olanları hop oturtup hop kalkacak iddia gündemde. Dolar kuru O tarihte 13 TL birden düşecek.

Dolar sahipleri hop oturup hop kalkacak! O tarihte 13 TL birden…

Ekonomist Atilla Yeşilada, Dolar TL kuruna ilişkin yeni tahminleri ile gündeme oturdu. Şu anda 33 TL olan dolar kurunun 13 lira birden düşeceğini söyleyen Atilla Yeşilada tarih verdi. Peki Dolar ne zaman düşecek? Dolar 20 TL olacak mı?

Ekonomist Atilla Yeşilada, geçtiğimiz günlerde yaptığı Dolar kuru tahminlerinin Aksine bu defa ezber bozdu. Dolar kurunun yükseleceği yönündeki tahminlerini değiştiren Atilla Yeşilada, 33 TL'nin üstüne çıkan doların 13 TL birden düşeceğini ifade etti. Peki Dolar ne zaman düşecek? Dolar 20 TL'ye düşer mi?

ATİLLA YEŞİLADA'DAN YENİ DOLAR TAHMİNİ

Dolar TL kuru, durgun geçen 2 aylık sürecin ardından yeniden hareketlendi. Son günlerde yükselen dolar TL kuru 32 TL'den 33 TL'ye kadar çıktı. Ancak bu artışta yatırımcıların beklentisini karşılayacak düzeyde değil. Bu nedenle özellikle TL varlıkları kazanç bakımından dolardan daha yoğun ilgi görüyor.

Dolar kurunda Yükseliş devam ederken Ekonomist Atilla Yeşilada çarpıcı bir tahminde bulundu. Bugüne kadar doların yükseleceği yönünde tahminlerde bulunan Yeşilada, bu defa ezber bozarken Dolar TL kurunda 13 TL'lik düşüşe işaret etti.

Atilla Yeşilada açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Doların hiç artmadığı bir dönemdeyiz. Bu da insanların içini bir miktar da olsa rahatlatıyor. Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa, dolar 20 TL’ye düşer. O zaman ihracatçı bağırmaya başlar, herkes dolar satıyor ve yurt dışından dolar geliyor.”