Belediyelerin SGK borçları açıklandı! Bakan Işıkhan duyurdu işte en borçlu 5 belediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin borçlarının tahsili için bakanlığa talimat verdi. Siyaset gündeminde yeni bir tartışma başlatan bu konula ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan açıklama geldi.

Belediyelerin SGK borçları açıklandı! Bakan Işıkhan duyurdu işte en borçlu 5 belediye

Muhalefeti belediyelerin borçları üzerinden eleştiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödemelerini istedi. Belediyelerin borçlarının tahsil edilmesi için bakanlığa talimat veren Erdoğan’ın bu talşmatı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan harekete geçti ve SGK’ya en fazla borcu olan 5 belediyeyi de açıkladı. Bakan Işıkhan’ın açıklaması gündem oldu. İşte en borçlu 5 belediye ve tüm merak edilenler…

BELEDİYELERİN BORÇLARININ TAHSİLİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan emekliler için zam çağrısında bulunan muhalefete belediyelerdeki borçlar üzerinden sert bir eleştiri geldi. Belediyelerin SGK’ya olan borçları üzerinden eleştirisini dile getiren Erdoğan, ‘Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesin. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Öyle 25 kuruşa simit yok’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na en fazla borcu olan 5 belediyeyi açıkladı.

belediyelerin-sgk-borclari-aciklandi-bakan-isikhan-duyurdu-iste-en-borclu-5-belediye.jpg

SGK’YA EN FAZLA BORCU OLAN 5 BELEDİYE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçti ve önemli açıklamalarda bulundu. Belediyelerin SGK’ya olan toplam borç tutarının 100 milyar TL’ye yakın olduğunu belirten Bakan Işıkhan, SGK’ya en fazla borcu olan 5 belediyeyi de sıraladı. SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP’li belediyeler olduğunu belirten Bakan Vedat Işıkhan, ‘Bu gerçek Yerel Seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik’ dedi.

belediyelerin-sgk-borclari-aciklandi-bakan-isikhan-duyurdu-iste-en-borclu-5-belediye.jpg

ABB’NİN BORCU 5 MİLYAR 751 MİLYON TL

Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 milyar TL’ye ulaştığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, söz konusu bu borçların yüzde 67,7’sinin tek başına CHP’li belediyelere ait olduğunu da ekledi. SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 5 milyar 751 milyon TL olduğunu kaydeden Bakan Işıkhan, ‘Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıkmıştır. Dolayısıyla seçim oldu diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur. CHP’li belediye başkanlarına tavsiyemiz; emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir. Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız gerekiyor.’ notunu ekledi.

Bakan Vedat Işıkhan’ın açıkladığı en borçlu 5 belediye şu şekilde;

- Ankara Büyükşehir Belediyesi: 5,7 milyar TL SGK prim borcu

- İzmir Büyükşehir Belediyesi: 5,3 milyar TL SGK prim borcu

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 3,3 milyar TL SGK prim borcu

- Adana Büyükşehir Belediyesi: 3 milyar TL SGK prim borcu

- Şişli İlçe Belediyesi: 1,8 milyar TL SGK prim borcu

belediyelerin-sgk-borclari-aciklandi-bakan-isikhan-duyurdu-iste-en-borclu-5-belediye-001.jpg