Emekliye Müjde! SGK'dan Sevindirici Haber Son Dakika Açıklandı

SGK'dan emeklilere son dakika müjdesi geldi. 2024 emekli yılı doğrultusunda yeni indirimler ve ek ödemeler geliyor.

Emekliye Müjde! SGK'dan Sevindirici Haber Son Dakika Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etmiş emekliye çok sayıda destek ve indirim geleceğini duyurmuştu. Fakat Temmuz ayında yapılan emekli maaşlarının beklenenin altında kalması Tartışmalara yol açmıştı. En düşük emekli maaşı Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda güncellendi. SGK'dan da bugün emekliyi sevindirecek yeni açıklama geldi. Ağustos ayının ilk haftasından itibaren emeklilere hem maaş farkı ödemeleri geliyor hem de yeni indirimler onaylanıyor. Peki Emekliye ne kadar ek ödeme yapılacak? Emekliye yeni indirim var mı? İşte SGK'dan emekliyi sevindirecek son dakika haberinin detayları…

EMEKLİYE YENİ İNDİRİM MÜJDELERİ PEŞ PEŞE GELDİ

SGK emekliye müjde son dakika duyuruldu. Peş peşe yeni indirim haberleri verildi, milyonlarca emekli için birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra taşımacılık alanında da indirim sürprizleri yapıldı. Emekliler beşli yeni indirim paketi ile birlikte yaz aylarını daha Rahat ve keyifli geçirecek, aynı zamanda devlet misafirhanelerinde ve KYK yurtlarında indirimli konaklama fırsatı bulacak. Emekliler için yapılan yeni indirimler arasında KYK yurtları, kamu kurum ve kuruluşlarının Misafirhaneleri, TCDD biletleri ve PTT kargo yer alıyor. Yeni refah paketi kapsamında emekliye TCDD’den yapılan indirim %10 olurken Kamu Kurum ve kuruluşlarında ki tesislerde %15, kyk yurtlarında ücretsiz konaklama ve PTT'den indirimli Kargo gönderimi gibi avantajlar sağlandı.

EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Ayrıca emekliler için maaş farkı ödemeleri de başlıyor. Son dakika haberine göre SGK emekli maaş farkı ödeme takvimini duyurdu. En düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesi sonucu Doğan maaş farkı ödemeleri emeklinin IBAN numarasına Ağustos ayının ilk haftasından itibaren yatacak. Böylece milyonlarca emekli vatandaş 2500 TL maaş farkı ödemesini cebine koymuş olacak.