Avon iflası kaçınılmaz oldu! Kadınların en gözde kozmetik markasıydı

Kadınların en gözde ve en çok tercih ettiği kozmetik markalarından birisi olan Avon, talk pudrasının kansere yol açtığı iddialarla alyhine açılan davalar sebebiyle iflas başvurusunda bulundu. Avon, ABD dışındaki faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

Avon iflası kaçınılmaz oldu! Kadınların en gözde kozmetik markasıydı

Dünyaca ünlü kozmetik markası Avon, birçok kadının gözdesiydi. Avon’a yönelik talk pudrasının kansere yol açtığına dair iddialarla davalar açıldı. Açılan davalar sebebiyle firma, iflas başvurusunda bulundu. ABD’deki iflas başvurusuna rağmen Avon’un ABD dışındaki faaliyetlerine devam edeceği duyuruldu. Avon’un iflas başvurusu ve firmaya açılan davalarla ilgili tüm detaylar gündemde yer bulmaya devam ediyor.

KANSOREJEN MADDE İDDİASIYLA TAM 200 DAVA AÇILDI

Dünyaca ünlü kozmetik markalarından birisi olan Avon, bir dönem büyük bir sıçramaya yaparak Türkiye pazarında da önemli bir paya sahip oldu. Ünlü markanın göz farları ile yüz pudralarında vücutta kimyasal kirlilik ve kansere yol açan talk pudrası olduğu tespit edilirken söz konusu şirkete kanserojen madde içeren ürünleri sattığı iddiasıyla tam 200 dava açıldı.

avon-iflasi-kacinilmaz-oldu-kadinlarin-en-gozde-kozmetik-markasiydi.jpg

TAZMİNAT ÖDEMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

Ünlü markanın, 2022 yılının Aralık ayında Avon ürünlerini kullandıktan sonra kanser teşhisi konulan Amerikalı bir kadına 50 milyon dolardan fazla tazminat ödediği belirtilmişti. Öte yandan markanın buna benzer bir şekilde kanser teşhisi konulan onlarca kişiye de tazminat ödemesine karar verildiği de aktarılmıştı.

avon-iflasi-kacinilmaz-oldu-kadinlarin-en-gozde-kozmetik-markasiydi-001.jpg

İFLAS BAŞVURUSU YAPTI

Talk pudrasının kansere yol açtığı iddialarıyla açılan çok sayıda dava sonucunda ünlü markadan iflas başvurusu geldi. ABD’deki iflas işlemlerine rağmen ünlü şirketin ABD dışındaki faaliyetlerine devam edeceği belirtildi. Şirket başkanından gelen açıklamada ise iflas ile ilgili tüm yükümlülüklerin düzenli bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanacağına vurgu yapılıyor.