Yangın kabusu sürüyor! Bu kez Muğla’da eş zamanlı yangınlar çıktı

Türkiye'de orman yangını kabusu devam ediyor. İzmir Aydın ve Bolu'nun ardından Şimdi de Muğla'da peş peşe yangınlar çıkıyor.

Yangın kabusu sürüyor! Bu kez Muğla’da eş zamanlı yangınlar çıktı

Son dakika haberine göre Muğla'da eş zamanlı olarak yangınlar başladı. Yatağan ve Ula ilçelerinde başlayan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde yayılıyor. Orman yangınları sırasında yerleşim yerleri de tehdit altına girdi. Yatağan’a bağlı 3 köy için boşaltma kararı alınırken Aydın Muğla yolu da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

MUĞLA’DA EŞ ZAMANLI ORMAN YANGINLARI BAŞLADI

Son dakika haberine göre Muğla'nın Yatağan ilçesi yaba Mahallesi ve Ula ilçesi Yeniköy Mahallesi sırtlarında bulunan ormanlık alanlarda eş zamanlı olarak orman yangını başladı. Vatandaşlar alevleri fark ederek durumu hemen 112 acil çağrı merkezine bildirdi. Olay yerine ekipler sevk edilirken söndürme çalışmaları da başladı.

AYDIN MUĞLA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Ekipler eş zamanlı olarak başlayan yangınlara havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahalede bulunuyor. Yangınların hızlı şekilde yayılmasını önlemek amacıyla bölgede vatandaşlar da seferber olmuş durumda. Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise devam eden orman yangınları ve söndürme çalışmaları nedeniyle Aydın Muğla karayolu ile Yatağan Çine yolunun her iki yönde araç trafiğine kapatıldığı bildirildi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangın nedeniyle bazı yerleşim yerleri de tehlikeye girdi. Tehdit altında olan yerleşim yerlerinin boşaltılması kararı alınırken yangınlara 10 helikopter ve 10 uçakla havadan 30 arazöz 14 su tankeri, 5 dozer ile karadan müdahale ediliyor.