Elektronik sigara patladı ölümün kıyısından döndü

Sağlık açısından olan zararları kadar kullanım yönünden zararları konusunda da sık sık uyarılar yapılan elektronik sigaralardaki tehlike kendisini hatırlatıyor. Sivas’ta yaşanan olay da bunun örnekleri arasına girdi.

Elektronik sigara patladı ölümün kıyısından döndü

Sivas’ta otobüs durağında bekleyen bir kişi elektronik sigara içmek istediği anlarda dehşeti yaşadı. Durakta beklerken içmek istediği elektronik sigara yüzünde patlayan genç, adeta ölümün kıyısından döndü. Yaşanan olayın ardından yüzünde ve vücudunda yanıklar meydana gelen gencin hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

ELEKTRONİK SİGARA 17 YAŞINDAKİ GENCİN ELİNDE PATLADI

Sivas’ta yaşanan olay korku ve panik yarattı. Aktarılan bilgilere göre; Sivas Küçükminare Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yer alan otobüs durağında evine gitmek üzere otobüs bekleyen 17 yaşındaki Buğra Türkseven, otobüs beklediği anlarda elektronik sigarayı içmek istedi. Gencin eline aldığı elektronik sigara bir bomba gibi patladı.

elektronik-sigara-patladi-olumun-kiyisindan-dondu.jpg

YÜZÜNDE VE VÜCUDUNDA YANIKLAR OLUŞTU

Gencin elinde bir anda alev alan elektronik sigara çevredekilerin müdahalesiyle söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri 17 yaşındaki genci olay yerindeki ilk müdahale sonrasında ambulansla Sivas Numune Hastanesi’ne kaldırdı. Gencin yüzünde ve vücudunda yanıklar oluştuğu aktarılırken gencin sağlık durumuyla ilgili bilgi aktaran Numune Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gündüz Akgöl, hastanın acil serviste ilk müdahalesinin yapılmasının ardından hastanın yanık ünitesine alındığını ve gencin yüz bölgesinde birinci derecede, her iki elinde de ikinci derecede yanıklar meydana geldiğini belirtti. Gencin genel sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Akgöl, tedavilerin bir süre daha devam edeceğini belirtti.