Çanakkale’de yangın çok büyük bir alanı kül etti! Köylerin hepsi boşaltılmıştı

Sıcak havalarla birlikte maalesef orman yangınları da artmaya başladı. Vatandaşlara çok dikkatli olmaları konusunda sık sık uyarılar yapılırken Çanakkale’nin iki ilçesinden yangın haberi gelmişti. Yangınlar sonrası büyük bir alan küle döndü.

Çanakkale’de yangın çok büyük bir alanı kül etti! Köylerin hepsi boşaltılmıştı

Çanakkale Eceabat ve Ezine ilçesinde çıkan orman yangınları saatler süren müdahalenin ardından kontrol altına alınmıştı. Ekiplerin müdahalesi sonrası tam 24 saatte söndürülebilen yangınlarda bilanço ise oldukça ağır. Eceabat ilçesinde 805 futbol sahası büyüklüğünde 575 hektar alan, Ezine ilçesinde ise 147 futbol sahası büyüklüğünde 105 hektar alan zarar gördü.

ÇANAKKALE’DE PEŞ PEŞE YANGIN FELAKETİ

Çanakalle’de peş peşe yangın felaketi yaşandı. Eceabat ilçesi ve Ezine ilçesinde çıkan orman yangınları büyük bir alanı küle çevirdi. Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı olan Kumköy Köyü yakınlarında 18 Haziran 2024 tarihinde akşam saatlerinde tarım arazisinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangının ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, dakikalar içinde yangına müdahale etti. Meydana gelen yangın sebebiyle Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar Köyü tahliye edildi. Ayrıca yangın dolayısıyla tarihi Gelibolu Yarımadası da ziyarete kapatıldı. 10 uçak, 7 helikopter, 73 arazöz ve diğer iş makineleri ile 402 Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 970 personelle yangına müdahale edildi. 18 Haziran tarihinde meydana gelen ve tam 24 saat sonra kontrol altına alınan orman yangını sebebiyle 805 futbol sahası büyüklüğünde 340 hektar ormanlık alan, geri kalanı da orman dışı olmak üzere toplam 575 hektar alan maalesef küle döndü.

canakkale-de-yangin-cok-buyuk-bir-alani-kul-etti-koylerin-hepsi-bosaltilmisti.jpg

147 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN ZARAR GÖRDÜ

Kentte bir yangın da Ezine ilçesinde meydana geldi. 20 Haziran 2024 tarihinde Ezine ilçesinde çöplükte başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradığı öğrenildi. Yangın sebebiyle acilen tahliye edilen Kiremitoba ve Aladağ Köylerinde bazı ev, dam ve saman yüklü ahırların yanarak zarar gördüğü bilgisine yer verildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, havadan helikopter ve uçak ile karadan ise çok sayıda arazöz ve orman personelinin müdahalesi ile yangını tam 7 saat sonra kontrol altına aldı. Meydana gelen yangın sebebiyle 147 futbol sahası büyüklüğünde 105 hektar alan zarar gördü.

canakkale-de-yangin-cok-buyuk-bir-alani-kul-etti-koylerin-hepsi-bosaltilmisti-001.jpg