Kırgızistan depremi yıkım var mı? Kırgızistan depremi can kaybı yaşandı mı, son durum ne?

Kırgızistan’daki depremle ilgili son gelişmeler ve bölgedeki son durum takip ediliyor. Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki son durum araştırılırken yıkım ve can kayı olup olmadığı da en çok araştırılanlar arasında.

Kırgızistan depremi yıkım var mı? Kırgızistan depremi can kaybı yaşandı mı, son durum ne?

Kırgızistan’da 7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin merkez üssü Kızıl-Su kenti olarak kaydedilirken bölgedeki son durum ve tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Deprem haberinin ardından yıkım ve can kaybı olup olmadığı araştırılıyor. Sarsıntı yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelirken vatandaşlar da kendilerini sokağa attı.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE ŞİDDETLİ DEPREM

Dünya gündeminde Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem yer alıyor. Depremle ilgili bilgilendirme Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nden geldi. Merkez üssü Kızıl-Su olarak kaydedilen depremin büyüklüğü 7 olarak açıklandı. Sarsıntının Çin ile Kırgızistan sınırında bulunan Sincan-Uygur Özerk Bölgesi’nde gece saatlerinde yaşandığı bilgisine yer verildi. EMSC’den yapılan açıklamada, yerel saatle 00.09 sularında meydana gelen depremin büyüklüğü 7 olarak bildirildi.

kirgizistan-depremi-yikim-var-mi-kirgizistan-depremi-can-kaybi-yasandi-mi-son-durum-ne.jpg

kirgizistan-depremi-yikim-var-mi-kirgizistan-depremi-can-kaybi-yasandi-mi-son-durum-ne-001.jpg

DEPREM ÇEVRE ÜLKELERDEN DE HİSSEDİLDİ

Kırgızistan’da meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Depremi hisseden vatandaşlar hemen evlerinden çıkarak sokağa koştu. 7 büyüklüğündeki sarsıntı Kırgızistan ve Çin’in yanı sıra Tacikistan, Kazakistan ve Özbekistan’dan da hissedildi. Depremde yıkım ve can kaybı olup olmadığına dair henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

CAN KAYBI VE HASAR YOK

Şiddetli sarsıntı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te de güçlü bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar büyük bir panikle kendisini sokağa attı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev'den açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ajikeyev, depremde ülke genelinde can kaybı ve hasarın olmadığını duyurdu.