Buket Özgünlü Boyacı hakkında yeni karar! Kuduz köpekleri Ankara’ya taşımıştı

Kuduz olduğu iddia edilen köpekleri Şanlıurfa’dan alarak Ankara’ya taşıdığı öne sürülen ve çektiği videoyu sosyal medya hesabında paylaştıktan sonra hakkında soruşturma başlatılan Buket Özgünlü Boyacı, olayın ardından tutuklanmıştı.

Buket Özgünlü Boyacı hakkında yeni karar! Kuduz köpekleri Ankara’ya taşımıştı

Şanlıurfa’daki bir barınakta kuduz şüphesi sebebiyle gözetim altında tutulduğu belirtilen tam 35 köpeği alarak Ankara’ya taşıdığı iddia edilen Buket Özgünlü Boyacı, hakkında açılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı olan Buket Özgünlü Boyacı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Boyacı’nın tahliye edildiği öğrenildi.

KÖPEKLERİ ŞANLIURFA’DAN ANKARA’YA GETİRMİŞTİ

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı olan Buket Özgünlü Boyacı, hastalıklı olduğu iddia edilen köpekleri alarak Şanlıurfa’dan Ankara’ya götürmüştü. Köpeklerin kuduz şüphesiyle gözetim altında tutulduğu ve hastalık riski taşıdığı belirtilirken tam 35 köpeği Siverek’ten Ankara’ya getiren Boyacı hakkında ‘Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘Hayvanları koruma kanununa muhalefet’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

buket-ozgunlu-boyaci-hakkinda-yeni-karar-kuduz-kopekleri-ankara-ya-tasimisti-001.jpg

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Buket Özgünlü Boyacı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, 10 Haziran tarihinde tutuklanmıştı. Yaşanan olay uzun süre gündem olmuş ve sosyal medyanın da yakından takip ettiği olayda ismi geçen şahsın Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı olduğu ortaya çıkmıştı.

buket-ozgunlu-boyaci-hakkinda-yeni-karar-kuduz-kopekleri-ankara-ya-tasimisti.jpg

TAHLİYE EDİLDİ

Şanlıurfa’dan aldığı ve hastalıklı olduğu iddia edilen tam 35 köpeği Ankara’ya götüren Buket Özgünlü Boyacı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında yaklaşık 7 yıl hapis cezası talep edilen Boyacı, bugün tahliye edildi.