Ada sakinlerinden Ekrem İmamoğlu’na tepki! Elektrikli minibüs krizi büyüor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ada sakinlerinin tepkisiyle karşı karşıya. Ada sakinleri, İBB tarafından Adalar’a gönderilen elektrikli minibüsler sebebiyle protesto gerçekleştiriyor. İmamoğlu’ndan konuyla ilgili açıklama var.

Ada sakinlerinden Ekrem İmamoğlu’na tepki! Elektrikli minibüs krizi büyüor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Adalar’a gönderilen ce 20 kişilik olan elektrikli minibüsler tepki topladı. Ada sakinlerinden elektrikli minibüslere tepki var. Bölgenin SİT alanı olduğunu söyleyen Ada sakinleri, ‘Azmanbüs’ ismi verilen minibüslerin kaldırılmasını talep ediyor. Bu elektrikli minibüslerin kaldırılması için eylemler ise günlerdir sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu konuyla ilgili sessizliğini bozdu. İşte İmamoğlu’nun açıklaması…

ADA SAKİNLERİ ELEKTRİKLİ MİNİBÜSLERİ İSTEMİYOR

İBB’nin Adalar’a gönderdiği ve 20 kişilik olan elektrikli minibüsler tepki topladı. Bu bölgenin SİT alanı ve yaya bölgesi olduğunu belirten Ada sakinleri, elektrikli minibüslerin bölgeden kaldırılmasını istiyor. Adalar’da elektrikli minibüslere yönelik eylemler bir süredir devam ederken vatandaşlar İmamoğlu’na ‘Bu inadından bir an önce vazgeç’ çağrısında bulunuyor. İBB Başkanı İmamoğlu da bu konu hakkında açıklamasını dile getirdi.

ada-sakinlerinden-ekrem-imamoglu-na-tepki-elektrikli-minibus-krizi-buyuyor.jpg

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalar’da süren eylemler ve elektrikli minibüs ile ilgili kaldırılma talepleri hakkında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Adalar halkıyla olan üst seviyedeki samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışta ne ben ne de bir çalışma arkadaşımız bulunmaz, bulunamaz. Ben Adalar halkının tepkisini duyuyorum ve hissediyorum. Faytonları kaldırdıktan sonra oradaki toplu taşımayı sağlama mecburiyetimiz olduğunu, Adalar toplu taşımasız olmaz. Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlar.’ dedi.

ada-sakinlerinden-ekrem-imamoglu-na-tepki-elektrikli-minibus-krizi-buyuyor-001.jpg