Diyarbakır Burgerking baskını panik yaratmıştı! Valilik’ten açıklama var

Diyarbakır’da ünlü hamburger zinciri Burgerking ve ünlü kahve zinciri Starbucks’a yapılan baskın müşterilere büyük korku ve panik yaşatmıştı. Bir cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde korku ve panik anları ekrana yansımıştı.

Diyarbakır Burgerking baskını panik yaratmıştı! Valilik’ten açıklama var

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını protesto etmek amacıyla ünlü hamburger zinciri ile ünlü kahve zinciri şubelerine giden kalabalık bir grup saldırıları protesto etmek istedi. Kalabalık grubu gören mağazalardaki müşteriler ise büyük korku ve panik yaşadı. Bir cep telefonu kamerasına an be an yansıyan görüntülerle ilgili protesto yapan kişilere polis ve bekçilerin müdahale etmediğine dair iddialar yer almaya başladı. Diyarbakır Valiliği’nden gündemdeki bu iddialarla ilgili açıklama geldi.

DİYARBAKIR’DA İSRAİL PROTESTOSU

İsrail’in aylardır Gazze’de çocuk, genç, kadın, yaşlı demeden yaptığı vicdanları sızlatan saldırılara karşı protestolar devam ediyor. Son olarak Diyarbakır’da ünlü hamburger zinciri Burgerking’e ve ünlü kahve zinciri Starbucks’a giden kalabalık bir grup ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla İsrail’in zulmünü protesto etti. Kalabalık grubu karşılarında gören mağazalardaki müşterilerin korku ve panikle kendilerini dışarı attığı görülürken cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerle ilgili ortaya atılan polis ve bekçilerin protesto yapan kişilere müdahale etmediği iddiasına Diyarbakır Valiliği’nden açıklama geldi.

diyarbakir-burgerking-baskini-panik-yaratmisti-valilik-ten-aciklama-var.jpg

DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Polis ve bekçilerin kentteki işletmeye giren kişilere müsaade ettiğine dair iddialarla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, ‘Bu görüntüler eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir’ ifadelerine yer verdi. Diğer yandan olayların ardından gözaltına alınan şüphelilerin Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildiği ve şüphelilerden 15’inin Savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, 1 kişinin ise çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest kaldığı bilgisine yer verildi.