Kocaeli Gebze mezuniyet olayıyla çalkalanıyor! Öğrencilerin kıyafeti uygunsuz bulundu

Kocaeli’de bir lise mezuniyetinde olay çıktı. Kıyafetleri uygunsuz bulunana öğrencilerin mezuniyet törenine alınmadığı öğrenildi. Gebze’deki bir lisede yaşanan kıyafet krizi tepki çekti. Sosyal medyada da bu olay konuşuldu.

Kocaeli Gebze mezuniyet olayıyla çalkalanıyor! Öğrencilerin kıyafeti uygunsuz bulundu

Okulların kapanmasına yakın öğrencilerin mezuniyet törenleri de devam ederken Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir lisede yaşanan kıyafet krizi duyanları şaşırttı. Tören öncesinde velilere ‘Veli izin onay formu’ gönderildi. Söz konusu formda milli manevi değerlere ve kılık kıyafet yönetmeliğine uygun giyinme şartları yer aldı. Kız öğrencilerden bazılarının yönetmeliğe aykırı kıyafet giymeleri sebebiyle törene alınmadığı belirtildi. Okulda çıkan gerginlik üzerine olay yerine Jandarma ekipleri sevk edildi.

MEZUNİYET TÖRENİNDE KIYAFET KRİZİ

Olay, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Aktarılan bilgilere göre lise bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde kız öğrencilerin bazılarının kıyafet tercihi sebebiyle kriz yaşandı. Tören öncesinde velilere gönderilen onay formu ile kız öğrencilerin okul yönetimi tarafından ‘Uygunsuz’ bulunan kıyafetleri gerginlik yaşattı. Kıyafetleri uygunsuz bulunan bazı kız öğrencilerin törene alınmadığı öğrenildi.

kocaeli-gebze-mezuniyet-olayiyla-calkalaniyor-ogrencilerin-kiyafeti-uygunsuz-bulundu.jpg

OKULA JANDARMA SEVK EDİLDİ

Yönetmeliğe aykırı kıyafet tercih ettikleri belirtilen bazı kız öğrencilerin törene alınmaması tansiyonu yükseltti. Okulun kapısı kapatılırken öğrenciler ise törenin dışında kaldı. Veliler ve öğrencilerin okul yönetimine tepki gösterdiği görülürken veliler ve okul yönetimi arasında tartışma yaşanmaya başlandı. Tansiyonun yükselmesi üzerine yapılan ihbarla okula Jandarma ekibi sevk edildi. Çıkan tartışma ve büyüyen gerginlik üzerine olayın bildirildiği Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan okula geldi. Doğan’ın hem veliler hem de öğrencilerle yaptığı konuşmanın ardından tüm öğrencilerin mezuniyet töreni için içeri alındığı ve törene katılmalarına izin verildiği öğrenildi.

kocaeli-gebze-mezuniyet-olayiyla-calkalaniyor-ogrencilerin-kiyafeti-uygunsuz-bulundu-001.jpg