Ücret 200 bini aşacak! DİKKAT: Başvuru için son günler

Askerlik hizmetini bedelli askerlik olarak yapmak isteyen gençlerin zamla ilgili araştırmaları sürüyor. Her 6 ayda bir zamlanan bedelli askerlik ücretine 2024 Temmuz ayında bir kez daha zam gelecek. Ocak ayında artan ücret Temmuzda da yükselecek.

Ücret 200 bini aşacak! DİKKAT: Başvuru için son günler

Kanun kapsamında askerlik hizmetini bedelli askerlik olarak yapmak isteyenler başvuru şartlarını yerine getirerek gerekli olan ücreti ödüyor ve 28 gün olarak askerlik hizmetini tamamlıyor. Son olarak 2024 Ocak ayında zamlanan bedelli askerlik ücreti 2024 Temmuz ayında bir kez daha artış yaşayacak. Memur maaş katsayısına göre artan ücret Temmuz ayında ne kadar olacak, bedelli askerlik ücretine ne kadar zam gelecek merak ediliyor. Gençlerin gözü kulağı 1 Temmuz’a çevrildi. Güncel zamsız rakamla son başvurular Haziran ayının sonuna kadar alınacak. Zam öncesi başvuru için son günler…

OCAK AYINDA 182 BİN TL’YE ÇIKTI

Her yıl Ocak ve Temmuz ayında zamlanan bedelli askerlik ücretine yılın ilk zammı Ocak ayında gelmişti. Yeni yılla birlikte bedelli askerlikte güncel ücret 182 bin 609 TL olmuştu. Şimdi ise gözler Temmuz zammına çevrildi. Askerliğini bedelli askerlik olarak tamamlamak isteyen gençlerin gözü ve kulağı Temmuz ayına çevrildi. Kulislerde ise bedelli askerlik ücretine Temmuz ayında okkalı bir zam geleceği iddiaları konuşuluyor. Şu anda 182 bin 609,04 TL olan ücrette rakam 1 Temmuz’dan itibaren değişecek.

ucret-200-bini-asacak-dikkat-basvuru-icin-son-gunler.jpg

TEMMUZ’DA 200 BİNİ AŞACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Bedelli askerlikte 1 Ocak-30 Haziran 2024 tarihleri arasında geçerli olan güncel ücret 182 bin 609,04 TL. Belirlenen bu rakam Temmuz ayında gelecek olan yeni zamla değişecek. 6 aylık enflasyon oranına göre hesaplanacak olan memur maaşları Temmuz ayında zamlanacak. Memur maaş katsayısına göre hesaplanan bedelli askerlik ücreti de bu doğrultuda zamlanacak. Bedelli askerlik zammı için yeni hesaplamalar yapılmaya başlandı. Kulislerde konuşulan iddialara göre Temmuz ayında bedelli askerlik ücretine yaklaşık 45 bin lira fark bekleniyor. Bu artışla birlikte bedelli askerlik ücretinin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren en az 225 bin TL olması bekleniyor. Henüz zam oranı belli olmadığı için bedelli askerlik ücretindeki artış ile ilgili resmi bir açıklama yok. 1 Temmuz 2024 tarihinde bedelli askerlik ücretine gelen zam oranı ve güncel rakam açıklanacak ve ödenecek güncel tutar belli olacak.