SGK Açıkladı! O Kişilerin Emekli Maaşına El Konulacak

SGK'dan milyonlarca emekliyi yıkacak haber geldi. Denetimler başladı, o kişilerin emekli maaşlarına el konulacak.

SGK Açıkladı! O Kişilerin Emekli Maaşına El Konulacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ilde denetimlere başladı. SGK, sahte sigorta yaptıranları didik didik inceleme altına alırken 2024 yılında yaklaşık 50.000 kişi tespit edildi. Sosyal güvenlik kurumundan yapılan son açıklamaya göre maaş kesme işlemleri bayram sonrasında başlayacak. Yani binlerce kişinin maaşına SGK tarafından el konulacak. Üstelik Sosyal Güvenlik Kurumu, o tarihe kadar yapılan emekli maaşı ödemelerini de yasal faizi ile birlikte geri isteyecek.

Kurban bayramı sonrası emekliler için sıcak gelişmeler yaşanacak. Temmuz 2024 maaş zammı haberlerini bekleyen emeklilere kötü haber var. SGK müfettişleri harekete geçti, sahte sigorta yaptıranlar tek tek tespit ediliyor. 2024 yılının ilk yarısında tespit edilen sahte sigortalı sayısı 50.000'e ulaştı. Bayramın hemen ardından SGK düğmeye basacak ve bu kişilerin emekli maaşları kesilecek. Sadece bu kadar da değil, O güne kadar ödenmiş tüm emekli maaşları yasal faizi ile birlikte geri istenecek.

SGK DÜĞMEYE BASTI

Türkiye'de geçtiğimiz yıl devreye giren EYT yasası ile birlikte emekli vatandaş sayısı 16 milyona ulaştı. Bu durum devletin emekliye ödediği maaş yükünü de arttırmış oldu. Tasarrufta tedbirleri kapsamında SGK harekete geçti. SGK müfettişleri didik didik inceleme yaparak sahte sigorta yaptıranları tespit ediyor.

BAYRAMDAN SONRA EMEKLİ MAAŞLARI KESİLECEK

SGK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre sahte sigorta yaptıranların emekli maaşları bayramın hemen ardından kesilecek. Şu ana kadar 50.000 kişinin tespit edildiği öğrenilirken sadece emekli maaşı kesmekle kalmayacak. SGK aynı zamanda o tarihe kadar ödenmiş olan tüm emekli maaşlarını yasal faizi ile birlikte Geri talep edecek. Bu da binlerce kişinin ciddi bir ödeme yapması anlamına geliyor.

HEMEN SGK HİZMET DÖKÜMÜNÜ KONTROL EDİN

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından başlatılan denetimler sonrası vatandaşlar da sahte sigortalı ya da sahte iş yeri olup olmadığını nasıl kontrol edeceğini merak ediyor. Hemen e-devlet aracılığıyla SGK hizmet dökümünüzü kontrol edebilirsiniz. Hizmet dökümünüzde şüpheli harfler varsa mutlaka sosyal güvenlik kurumunuza başvuru yapın.