İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı: 1.000 TL'lik Büyük Değişim Bekleniyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarında önemli bir değişiklik olacağını duyurdu. Yatırımcılara 'acil hazırlık yapın' çağrısı yaptı.

İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı: 1.000 TL'lik Büyük Değişim Bekleniyor

Para piyasalarında tanınan isimlerden İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendirecek bir tahminde bulundu. Memiş, özellikle Avrupa Merkez Bankası'nın son faiz indirimi kararı ve önümüzdeki çarşamba günü ABD'den gelecek enflasyon verilerinin altın fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Memiş'e göre, altın fiyatları şu anki dip seviyelerinden Temmuz ayı itibarıyla yükselişe geçecek. Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verilerinin, piyasalarda Fed'in faiz kararlarına yönelik beklentileri şekillendireceğini belirten Memiş, bu durumun altın fiyatlarını doğrudan etkileyeceğini ifade etti.

ALTIN FİYATLARINDAKİ MUHTEMEL HAREKET

Uzman, gram altın fiyatlarının bu hafta 2400 ile 2450 lira arasında dalgalanacağını ve 2400 liranın altına düşmesi durumunda 2380 lira seviyelerini test edebileceğini öngörüyor. Ayrıca, yıl sonuna kadar gram altının 3500 lira seviyelerine kadar yükselebileceğini ve yeni rekorlar kırabileceğini tahmin ediyor.

UYARI VE ÖNERİLER

Memiş, yatırımcılara önümüzdeki günlerde piyasaları yakından takip etmeleri ve altın alımları konusunda stratejik davranmaları önerisinde bulunuyor. Özellikle, bayram tatili nedeniyle oluşacak uzun tatil süresince piyasalarda yaşanacak hareketlilikten ötürü dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.