Gram Altın FIRLAYACAK! 1600 TL Birden Artış İçin Tarih Verildi

Gram altın fiyatları son dakika. O tarihte fırlayacak. Tam 1600 TL birden artacak. Altın sahiplerine müjde var.

Gram Altın FIRLAYACAK! 1600 TL Birden Artış İçin Tarih Verildi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının rekor seviyelere ulaşacağını öngördü. Memiş, altının önce 3 bin TL'yi, ardından 4 bin TL'yi görebileceğini belirtti. İşte İslam Memiş’in gram altın tahminleri…

Altın piyasalarında yaşanan dalgalanmalar ve dolar kurundaki artışlarla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, gram altının önümüzdeki dönemlerde rekor seviyelere ulaşabileceğini ifade etti. Memiş, gram altının önce 3 bin TL'ye, ardından 4 bin TL'ye kadar yükselebileceğini öngördü. Dolar kurunun geçtiğimiz yıl 18 TL iken, bu yıl serbest piyasada 40 TL seviyesini görebileceği ve bunun altın fiyatlarını da etkileyeceği belirtildi.

gram-altin-firlayacak-1600-tl-birden-artis-icin-tarih-verildi-1.jpg

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

İslam Memiş, gram altının şu anda 2 bin 459 TL'den işlem gördüğünü belirterek, önümüzdeki dönemlerde bu seviyenin ciddi şekilde artabileceğini söyledi. Memiş, "Önce 3 bin TL'ye ulaşacak, ardından 4 bin TL'ye kadar yükselişini sürdürecek" dedi. Memiş, daha önce de gram altının bu seviyelere düşeceğini öngördüğünü ve alım yapmak isteyenlere bayrama kadar alım yapmalarını tavsiye ettiğini hatırlattı.

DOLAR KURU VE ALTIN İLİŞKİSİ

Memiş, dolar kurunun geçtiğimiz yıl 18 TL iken, önce 28 TL'ye, ardından 32 TL'ye çıktığını belirtti. Bu yıl ise serbest piyasada dolar kurunun 40 TL seviyesini görmesini beklediklerini ifade eden Memiş, bu durumun gram altının da artmasına yol açacağını söyledi. Memiş, Tarım Dışı İstihdam verilerinin Cuma günü açıklanacağını ve bu verilerin ardından ons altının 2 bin 280 dolar ile 2 bin 340 dolar arasında fiyatlanacağını ekledi.

gram-altin-firlayacak-1600-tl-birden-artis-icin-tarih-verildi-2.jpg

TÜRKİYE'NİN EKONOMİ YÖNETİMİ VE DÖVİZ REZERVLERİ

Türkiye'de uzun süredir değer kaybeden Türk lirası, yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaşma adımları sayesinde reel olarak değer kazanmaya başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadelede yüksek faiz politikası izlerken, Hazine ve Maliye Bakanlığı da mali disiplin uygulamaları ile bu adımları destekledi. Bu politikaların ilk somut sonuçları döviz rezervlerinde artış olarak kendini gösterdi. 31 Mart seçimleri öncesinde -74.6 milyar dolara kadar gerileyen net döviz pozisyonu, haftanın ilk işlem günü itibarıyla -5.7 milyar dolara kadar yükseldi. Hazine'nin birikimleri dikkate alındığında Türkiye, yıllar sonra ilk kez döviz rezervlerinde artıya geçti.

KAPALIÇARŞI'DA DEĞİŞEN DİNAMİKLER

Dolar/TL paritesinin yaklaşık iki aylık süreçte yatay seyretmesi, vatandaşların ve yatırımcıların kur artışı beklentisini baskılarken, TL mevduat faizlerinin cazip olması nedeniyle birçok kişi varlıklarını Türk lirasına yönlendirdi. Bu durum, Kapalıçarşı piyasalarında da önemli değişikliklere yol açtı. Uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik olumlu raporları ve mesajları, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların TL tarafında pozisyon almasını sağladı. Bu gelişmeler, Kapalıçarşı'da TL'ye olan talebi tarihi seviyelere çıkararak, Cumhuriyet tarihinde bir ilkin yaşanmasına neden oldu.

İKİLİ KUR SİSTEMİ VE PİYASA TEPKİLERİ

Geçen yıl yapılan seçimlerden önce Kapalıçarşı'da dolar ve altın fiyatları, Merkez Bankası'nın gösterge kurunun oldukça üzerine çıkmış, aradaki fark 1-2 TL'ye kadar genişlemişti. Bu durum, ekonomistler tarafından "Türkiye'de ikili kur sistemi var" şeklinde yorumlanmıştı. Ancak son günlerde dolar veya altın alımına talebin azalması ve vatandaşların emtia ve döviz varlıklarını bozdurarak TL talep etmesi, Kapalıçarşı esnafının tarihinde ilk kez Merkez Bankası'nın gösterge kurunun 30 kuruş altına inmesine neden oldu. Birçok döviz bürosu ve kuyumcu, ellerindeki değerli maden veya dövizleri satabilmek için alıcılara cazip teklifler sundu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram Altın: Alış 2.434,48 TL, Satış 2.434,84 TL

22 Ayar Bilezik: Alış 2.220,26 TL, Satış 2.238,35 TL

Altın (ONS): Alış 2.330,59 $, Satış 2.330,94 $

Cumhuriyet Altını: Alış 15.795 TL, Satış 15.983 TL

Yarım Altın: Alış 7.922 TL, Satış 8.016 TL

Çeyrek Altın: Alış 3.949 TL, Satış 4.011 TL

Reşat Altını: Alış 15.827,47 TL, Satış 16.015,95 TL

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi kapsamında değildir.