En düşük emekli maaşını açıkladı! Temmuz'da bu rakam verilecek

Emekliye bir iyi bir kötü haber geldi. Temmuz’da verilecek en düşük emekli maaşı belli oldu, ancak refah payı yok.

En düşük emekli maaşını açıkladı! Temmuz'da bu rakam verilecek

Temmuz 2024 emekli maaş zammı merakla beklenirken SGK uzmanları da peş peşe açıklama yapmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminleri üzerinden hesaplama yapan Uzmanlar Temmuz ayında emekliye verilecek zam oranlarını tahmin etti. Ancak SGK Uzmanı Ali Tezel, emekliye bir güzel bir de kötü haber verdi. Emeklilere verilecek zam miktarı belli oldu fakat refah payı için de olumsuz haberler var. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak yüzde 25'lik zam oranı açıklandı; ancak refah payı eklenmeyecek.

Uzman Ali Tezel, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan yüzde 25'lik zam oranını duyurdu. Milyonlarca emekli, enflasyon farkı ve olası refah payı eklemesiyle ilgili endişe ve merak içindeyken, bu yıl refah payının eklenmeyeceği belirtildi.

EMEKLİLERİN BEKLENTİSİ VE GERÇEKLEŞEN ZAM ORANI

Yüksek enflasyon oranları nedeniyle alım gücü azalan emekliler, hükümetten yapılacak düzenlemeleri ve iyileştirmeleri sabırsızlıkla bekliyor. Geçen yıllardan farklı olarak, bu yıl refah payı uygulanmayacak ve sadece yüzde 25 oranında bir zam yapılacak. Bu durum, emeklilerin hayat standartları üzerinde nasıl bir etki yaratacak merak konusu.

en-dusuk-emekli-maasini-acikladi-temmuzda-bu-rakam-verilecek-1.png

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NIN TUTUMU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarının sıkılaşmasıyla birlikte emeklilerin önceki yıllardaki zam seviyelerine ulaşamayacağını ifade etti. Ali Tezel ise, en düşük emekli maaşının Meclis tarafından yapılacak düzenleme ile 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasını öngörüyor.

EMEKLİLER BU KARARA İSYAN EDECEK

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş Temmuz ayında yüksek zam bekliyor. Çünkü emeklinin geçim sıkıntısı enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle her geçen gün derinleşiyor. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olması emekliyi zorlarken Temmuz ayında 12.500 TL'ye yükseleceği iddiaları ise resmen yıktı. O nedenle emekli Temmuz zammının daha yüksek olması isteniyor. Şu anda refah Payı konusu sadece uzmanlarını iddiası. Kesin ve net bir şekilde ödenip ödenmeyeceği belli değil. Temmuz ayından itibaren bu konuda daha net bilgileri sizlerle paylaşacağız.