Emeklilere Müjde! 12.000 TL Ek Ödeme Bayram Sonrası Başlıyor

Emekli Temmuz 2024 zammı heyecanla beklenirken yeni bir haber daha geldi. Bankalar arası rekabet arttı, emekliye en az 12.000 TL'lik ek ödeme desteği sunuluyor.

Emeklilere Müjde! 12.000 TL Ek Ödeme Bayram Sonrası Başlıyor

16 milyon emekli vatandaş 2024 yılının ikinci yarısında alacakları maaşları öğrenmek için Temmuz 2024 emekli maaş zammını bekliyor. Bir yandan maaş zammı haberleri takip edilirken bir yandan da emekli banka promosyonlarına gözler çevrilmiş durumda. Yeni zamlarla birlikte bankalar arasında da rekabet artacak. Peki Emekliye ne kadar promosyon verilecek? 4A 4B 4c emeklisi maaş promosyonu ne olacak?

Temmuz ayında emekli maaşlarına beklenen zam oranları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Emekli zammı birçok bankayı da harekete geçirmiş durumda. Çünkü maaşlara yapılan artış emeklileri daha cazip bir müşteri haline getirecek. Temmuz ayında yapılacak maaş zammı ile birlikte birçok emekli bir üst maaş dilimine geçecek ve buna göre promosyon almaya başlayacak. O nedenle en az 12.000 TL'lik promosyon desteğinin emeklilere sağlanması bekleniyor.

DEVLET BANKALARI NE KADAR PROMOSYON VERİYOR?

Temmuz ayında emeklilere yönelik en yüksek promosyonlar özel bankalarda. Ancak devlet bankaları da şu anda güzel ödemeler yapıyor. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank seçim öncesinde yaptıkları güncellemelerle emekli maaşı alanlara en az 8.000 TL en fazla 12.000 TL promosyon ödemesi yapmaya başladı. Buna ek olarak kamu bankalarının dul ve yetim aylığı alanlara verdiği promosyon miktarı 5000 TL oldu.

TEMMUZ'DA PROMOSYONLARA ZAM GELECEK Mİ?

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan maaş zammının promosyonları da etkilemesi bekleniyor. Gelen bilgilere göre temmuzda bankalar yeniden SGK ile masaya oturacak ve maaş promosyonlarında artış yapılacak. Yapılacak olan artışın yanı sıra birçok emekli de alacakları zamla birlikte bir üst maaş dilimine geçecek. Bu da aynı şekilde promosyonlarda artış olması anlamına geliyor. Temmuz zammı sonrası Özel bankalarda promosyon miktarlarının 20.000 TL'yi aşması beklenirken kamu bankalarında da yine 15.000 TL'ye kadar promosyon verileceği tahmin ediliyor.