Emekli yıkılacak! SGK uzmanı kara haberi verdi

Milyonlarca emekliyi kahredecek kara haber böyle oldu. SGK uzmanı acı tabloyu tek tek anlattı.

Emekli yıkılacak! SGK uzmanı kara haberi verdi

Emekli maaşı alan 16 milyon vatandaşın yaşadığı zorluklar herkesin bildiği bir durum. çalışma ekonomi profesörü Aziz Çelik de emeklilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında maaş zammı aldığını hatırlatan Çelik, Temmuz ayında da bazı emeklilere sıfır zan geleceği burgusunu yaptı. Emekli kök maaş sorunu çözülmediği sürece emeklilerin durumunun düzelmeyeceğini belirten Çelik, kahreden tabloyu tek tek anlattı.

Ocak 2024'te emekli kök maaşlarına yapılan zam yüzde 49.25 olmuş en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak belirlenmişti. Ancak Türkiye'de bir türlü bitmek bilmeyen enflasyon sorunu ve hayat pahalılığı nedeniyle emekliler aldıkları zammın tadını çıkaramadı. Çünkü şu anda en düşük emekli maaşı açlık sınırının neredeyse yarısı. Bu sebeple milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. Fakat ekonomi profesörü Aziz Çelik çok önemli bir detaya dikkat çekti. Temmuzda emeklilere kötü haber var. Çünkü bazı emekliler sıfır zam alacak.

EMEKLİ KÖK MAAŞ SORUNU

Emekli maaşlarında iyi bir iyileştirme yapılmasının kök maaşların artışına bağlı olduğunu belirten ekonomi profesörü Aziz Çelik, kök maaş sorunu çözülmediği sürece emeklilerin refaha kavuşamayacağını söyledi.

Çünkü kök Maaşlar düşük olduğu için emeklilere verilen zamların 6.500 TL maaş alan bir emekliyi hiç etkilemediğini belirten Çelik, Bu emeklilerin 10.000 TL olarak belirlenen sınırdan zam almak zorunda kaldığını dile getirdi.

TEMMUZDA DA SORUN DEVAM EDECEK

Ekonomi profesörü Aziz Çelik, Temmuz ayında da yine emekli maaşlarına ne kadar zam yapılırsa yapılsın kök maaşlarını düşük olması durumunda sorunun devam edeceğine dikkat çekti. Temmuz ayında %30 zam beklendiğini hatırlatan Çelik, şu anda 7.000 TL kök maaş alan bir emekliye %30 verilse dahi 10.000 TL sınırına takılacağını ifade etti. Bu durumda emeklilerin yine en düşük emekli maaşı almaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Çelik, hükümetin mutlaka bu sorunu çözmesi gerektiğine vurgu yaptı. Çünkü Temmuz ayında 10.000 TL altı maaş alan emekliler hiç zam almamış gibi olacak. Bu da emeklinin geçim sıkıntısının daha da derinleşmesi anlamına gelecek.