Çeyrek, Gram, Tam, Yarım Altını Olanlar Dikkat! 18 Gün Sonra Resmen Deprem Olacak

Altın fiyatları son dakika gelişmesi. Elinde çeyrek gram tam yarım altın olanlar için kritik uyarı geldi. 18 gün sonra Altın fiyatlarında resmen deprem olacak.

Çeyrek, Gram, Tam, Yarım Altını Olanlar Dikkat! 18 Gün Sonra Resmen Deprem Olacak

Gram altın fiyatları bugün güne düşüşle başladı. Hafta şu saatlerde ise altının gramı 2.402 TL seviyelerinde işlem görüyor. Özellikle FED faiz kararı sonrası Piyasalar hareketlenirken Faizin %5.50 aralığında sabit tutulması sonrası altın ve gümüş fiyatları ile ilgili kritik uyarı geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dönüşü olmayan uyarı diyerek 18 gün sonrasını işaret etti.

Altının gram fiyatı, dün ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak artarak günü bir önceki kapanışın %0,1 üzerinde 2.413 liradan tamamladı. Yeni güne ise azalışla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın %0,53 altında 2.402 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3.953 liradan, Cumhuriyet altını ise 15.770 liradan satılıyor. Dün %0,4 yükselerek 2.325 dolardan kapanan altının ons fiyatı, bugün %0,3 düşüşle 2.316 dolardan işlem görüyor.

ceyrek-gram-tam-yarim-altini-olanlar-dikkat-18-gun-sonra-resmen-deprem-olacak-1.jpg

FED KARARLARININ PİYASALARA ETKİSİ

ABD Merkez Bankası (FED), iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından para politikası kararlarını ve ekonomik projeksiyonlarını açıkladı. Banka, politika faizini %5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. FED'in gelecek dönemde faiz indirimine gitme ihtimalinin ortadan kalkması, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

FED Başkanı Jerome Powell, toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda enflasyon verilerini "ilerleme" olarak değerlendirdiklerini ancak para politikasını gevşetmeye başlamak için yeterli güvene sahip olmadıklarını belirtti. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, FED'in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali %66'ya, kasımda ise %98'e çıktı.

ANALİST İSLAM MEMİŞ’İN YORUMLARI

Finansal analist İslam Memiş, FED'in faiz kararlarının ardından altın ve gümüş piyasalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş, yatırımcıların temkinli olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"FED, piyasaların genel beklentisi doğrultusunda faizlerde bir değişikliğe gitmedi. Powell, çok temkinli ve tedirgin. Seçimler yaklaştığı için gerçekleri tam olarak söyleyemiyor. Enflasyon ABD halkını zorlamaya devam ediyor ve normalleşme için tarih veremiyorlar. Piyasalar yönsüz, yatırımcılar ne yapacağını bilmiyor. Yeni pozisyonlar için yeni hikayelere odaklanacaklar."

Memiş, ons altında 2.280-2.380 dolar aralığında dalgalanma beklediğini, yılın ikinci yarısında ise ons altının 2.600-3.000 dolar, gram altının ise 3.000-3.500 lira aralığında olacağını öngördü. Ayrıca, ABD seçimleri, Avrupa'daki siyasi çalkantılar ve Çin-Tayvan gerilimi gibi önemli gelişmelerin piyasaları etkileyebileceğini belirtti.

ceyrek-gram-tam-yarim-altini-olanlar-dikkat-18-gun-sonra-resmen-deprem-olacak-2.jpg

TEKNİK ANALİZ VE BEKLENTİLER

Analistler, yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ÜFE verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.280 ve 2.250 dolar seviyelerinin destek, 2.320 ve 2.340 dolar seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydettiler.