Bakanlık düğmeye bastı! Bayram öncesi milyonlara destek ödemesi

Bayram öncesi milyonlarca haneye destek ödemesi verilmesi için bakanlık düğmeye bastı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o ödemeleri bayramdan önce hesaplara aktaracak.

Bakanlık düğmeye bastı! Bayram öncesi milyonlara destek ödemesi

Bakanlık düğmeye bastı! Bayram öncesi milyonlara destek ödemesi!

Kurban Bayramı nedeniyle emekliler hem de sosyal yardım alanlar maaşların öne çekilmesini istiyordu. Haziran ayının gelmesiyle beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Düğmeye bastı. Emeklilere de dar gelirlilere ödemelerin öne alınması için çalışmalar başvuru. Sosyal yardım ödemeleri Normal şartlarda her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara geçiyordu ancak bu ay tek sefere mahsus bir değişiklik yapılması gündemde.

Türkiye'de dar gelir ve ihtiyaç sahibi olan milyonlarca vatandaşa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli sosyal yardım ödemesi sağlanıyor. Sosyal yardım fırsatları, belirli şartlar doğrultusunda veriliyor. Aile Bakanlığı tarafından aranan şartları taşıyanlar her ay düzenli olarak destek ödemesi alabiliyor. Ancak Haziran ayında sosyal yardım alanlara bir istisna yapılması gündemde.

bakanlik-dugmeye-basti-bayram-oncesi-milyonlara-destek-odemesi-11.jpg

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

Türkiye'de her ay milyonlarca vatandaşın faydalandığı sosyal yardım ödemelerinin Haziran ayında öne çekilmesi talep edilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu konu ile ilgili olarak devreye girdi Düğmeye bastı. Sosyal yardım fırsatlarının bayramdan önce alınması için hazırlıklar başladı. Normalde her ayın 15'i ile 31'i arasında ödenen yardımlar, Kurban Bayramı sebebiyle bu ay öne çekilebilir.

HANGİ SOSYAL YARDIMLAR ERKEN ÖDENECEK?

Haziran ayında tek sefere mahsus olarak sosyal yardım ödemelerinin öne alınması gündemde. Evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı, SED ödemesi gibi tüm yardımların erken yatacağı tahmin ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz kesin bir açıklama yapmadı ancak gelen kulis bilgileri Haziran ayında yapılması gereken ödemelerin bayramdan önce hesaplara geçeceği yönünde. Dar gelir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Daha önce sosyal yardım başvurusu yapmışsa e-devlet aracılığıyla ödeme tarihlerini takip edebilir. Birkaç gün içinde de bakanlıktan detaylı bir açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.