Bakanlık başvuru yapanlara 9 bin 077 TL nakit yardım verecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi kişilere yardımları devam ediyor. Bakanlık başvuru yapan vatandaşlara 9.077 TL'lik nakit yardım ödemesi yapılacağını duyurdu.

Bakanlık başvuru yapanlara 9 bin 077 TL nakit yardım verecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2024 yılında da sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Temmuz ayında yapılan zamların ardından birçok yardım ödemesinde miktarda arttı. Her ay düzenli olarak yapılan yardımlara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan da açıklama geldi.

Bakanlık tarafından yapılan en önemli sosyal yardımlardan biri olan evde bakım maaşı ödemeleri de başladı. Eylül ayı evde bakım maaşı ödeme takvimi duyurulurken yeni miktarda vatandaşları sevindirdi. Peki yeni evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı başvuru şartları neler?

EVDE BAKIM MAAŞI EYLÜL 2024 ÖDEMELERİ BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya hesabından Eylül 2024 sosyal yardım ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş birçok yardım ödemesinin hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldığını bildirdi. Eylül ayında toplam 4.9 milyar TL'lik sosyal yardım yapıldığını belirten Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımlarının da hesaplara yatmaya devam ettiğini bildirdi. Türkiye'de halihazırda 550.000 kişinin evde bakım maaşı aldığını belirten aile bakanı, aylık ödeme miktarının ise 9.077 TL olduğunu ifade etti.

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınının bakımını sağlayan kişilere verilen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inde başlıyor ve 30'una kadar devam ediyor. Evde bakım yardımı T.C kimlik numarası sonuna göre PTT'den ya da Ziraat Bankası IBAN numarası üzerinden yapılıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar ödeme günlerini T.C kimlik numarası ile e-devlet girişi yaparak sorgulayabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Evde bakım maaşı almak isteyenler için en önemli şart bakıma muhtaç yatının sağlık raporu ve hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu şartları Taşıyan kişiler e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvuru yapılabiliyor.