Asgari ücret zammını erken açıklandı: Ne altı ne üstü net bu rakam olacak

Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi. SGK uzmanı, asgari ücreti erken açıkladı.

Asgari ücret zammını erken açıklandı: Ne altı ne üstü net bu rakam olacak

Yeni asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Aralık ayında asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarının başlaması bekleniyor. Ancak bir yandan da Orta vadeli programda açıklanan enflasyon hedefi asgari ücret zammı için ipuçları veriyor. Orta vadeli programda enflasyon hedefi %41.5 olarak açıklanmıştı. SGK uzmanı Özgür Erdursun da bu verilerden yola çıkarak yeni asgari ücret zammını açıkladı. Peki 2025 Asgari ücret ne kadar olacak? İşte Özgür Er Dursun'dan asgari ücret tahmini…

Milyonlarca çalışan 2025 asgari ücret zammı için geri sayıma başladı. Asgari ücret zammı için toplantılar Aralık ayında başlayacak. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun toplantıları beklemeden yeni asgari ücreti açıkladı. Peki 2025 Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret kaç TL olacak?

2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMINI AÇIKLADI

Yeni asgari ücret beklentileri çalışanlar için her geçen gün artıyor. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun çalışanları yıkacak önemli açıklamalarda bulundu. Orta vadeli program ve şu ana kadar açıklanan enflasyon verilerinden yola çıkarak yeni asgari ücreti hesaplayan Özgür Erdursun en fazla 20.000 TL olacağını söyledi. Ocak ayında asgari ücrete zam yapılacağını belirten Özgür Erdursun Orta vadeli programla verilen enflasyon hedefine göre 20.000 TL'den fazla asgari ücret verilmeyeceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret zammı süreci Aralık ayında başlayacak. Hükümet işçi ve işveren temsilcilerinin oluşturduğu asgari ücret tespit komisyonunun Aralık ayının ilk haftasında toplanması bekleniyor. Komisyona ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlık yapacağı tahmin ediliyor. Bu toplantılar sonucunda asgari ücret konusunda uzlaşma sağlanırsa en geç Aralık ayının son haftasında yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Ancak uzlaşma sağlanmaması durumunda asgari ücret için hakem heyeti devreye girecek.