4A, 4B ve 4C emeklisinin TEMMUZ 2024 ZAMMI Belli oldu

4A, 4B ve 4C emeklisi için sürpriz zam. Temmuz 2024 emekli zammı son dakika belli oldu.

4A, 4B ve 4C emeklisinin TEMMUZ 2024 ZAMMI Belli oldu

Milyonlarca emekli Temmuz 2024 maaş zammını bekliyor. Emeklilerin temmuz ayı zam beklentisi oldukça yüksek. Öyle ki en düşük emekli maaşının 15.000 TL’ye çıkması emekli kök maaş artışının ise yüzde 50’ye yakın olması isteniyor. Peki emekli Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

EMEKLİ TEMMUZ 2024 ZAM ORANI BELLİ OLDU

Temmuz ayında emekli maaşları güncellenecek. 6 aylık Enflasyonun açıklanması ile birlikte emekli Temmuz zammı kesin oranlar netleşecek ancak bir de refah payı zammı konusu var. Ocak ayında emekli maaşlarına ciddi bir refah payı artışı yapılmıştı. Temmuz ayında ise bu zammın eklenip eklenmeyeceği merak konusu. SGK uzmanlarına göre Temmuz ayında emekli maaşları çifte Zampara artacak. Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminlerine göre Temmuz ayı emekli enflasyon zammı %25 olacak. SGK uzmanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayıcı refah payı artışını ise yüzde 5 olarak bekliyor. Ne durumda emekliliği toplam maaş artışı yüzde 30 olacak.

4a-4b-ve-4c-emeklisinin-temmuz-2024-zammi-belli-oldu-1.jpg

MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 20'DEN BEKLENİYOR

SSK ve bağ-kur emekli seçimden tahminleri yüzde 30'a kadar yükselirken memur ve memur emeklisi için ise yüzde 20 oranında bir artış bekleniyor. O da annenin yüzde 10’u toplu sözleşme zammı olarak uygulanacak, geri kalan %10'luk kısım ise enflasyon farkı olarak memur ve memur emeklisinin maaşına yansıyacak.

4a-4b-ve-4c-emeklisinin-temmuz-2024-zammi-belli-oldu-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNLERİ

Yaklaşık 5 milyon kişinin yararlandığı en düşük emekli maaşı ile ilgili Temmuz tahminleri de ortaya çıktı. En düşük emekli maaşı için 2 farklı senaryolar. Bunlardan birincisi en düşük emekli maaşına enflasyon oranında artış yapılması. Bu durumda yeni en düşük emekli maaşı 13.000 TL olarak açıklanacak. Diğer senaryoya göre ise en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılması bekleniyor. 5.000 TL'lik seyyanen zam bekleyen SGK uzmanları en düşük emekli maaşının 15.000 TL olabileceğini de düşünüyor.