10 yıl çalışan emekli olacak! 46-47-48 yaş erken emeklilik çıktı

EYT’yi kaçırana yeni emeklilik geliyor. 10 yıl çalışma süresi yeterli. 46-47-48 yaş erken emeklilik anında onaylanıyor.

10 yıl çalışan emekli olacak! 46-47-48 yaş erken emeklilik çıktı

EYT’den emekli olamayanlara yeni şans veriliyor. 10 yıl çalışan emekli olabilecek. Yeni erken emeklilik düzenlemesi için müjdeli haber geldi. SGK açıkladı, milyonlarca kişi için emeklilik kapısı aralandı. İşte 46-47-48 yaş erken emeklilik fırsatları ve detaylar…

Erken emeklilik hayallerini EET‘de yakalayamayanlar için yeni fırsatlar devam ediyor. On yıl sigortalılık süresini dolduranlar için yepyeni erken emeklilik imkanı duyuruldu. 1800 günü ve on yıl sigortalılık süresi olan erken emeklilik için dilekçe verebilecek. Sağlık durumundan emeklilik fırsatları ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Peki kimler başvuru yapabilir? Malulen emeklilik şartları neler?

MALULEN EMEKLİLİK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

Malulen emeklilik diğer adıyla sağlık durumundan emeklilik anlamına geliyor. Malûlen emekli olabilmek için bir çok şart var. Bunlardan en önemli olanı ise çalışma hayatı sırasında iş kazası kaybı ya da meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü %60 oranında kaybetmek. Bunun yanı sıra on yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim ödemesi şartı aranıyor. Bu şartları taşıyan kişiler malûlen emekli olmaya hak kazanıyor. Ancak sağlık durumunun tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporu ile belgelenmesi de aranan diğer bir şart.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Malulen emekli olabilmek için başvuru işlemleri Sosyal güvenlik kurumundan yapılıyor. Yukarıda belirtilen şartları taşıyan ve aynı zamanda tam teşekküllü hastaneden sağlık raporunu alan kişiler hazırladıkları dilekçe ile birlikte sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapabiliyor.

Başvuru değerlendirme süreci on gün kadar sürüyor. Olumlu sonuç alınması durumunda da başvuru sahibi en kısa sürede emekli maaşını almaya başlıyor.