Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğuna başlıyor! Tarih belli oldu

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı’nın ardından ikinci Astronot Tuva Cihangir Atasever de uzay yolculuğuna hazırlanıyor. Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğu için tarih belli oldu. Atasever, uzay yolculuğu öncesi açıklamalarda bulundu.

Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğuna başlıyor! Tarih belli oldu

Türkiye uzay misyonunda ikinci görev için heyecan dorukta. Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever de uzay yolculuğu için geri sayıma başladı.8 Haziran’da uzay yolculuğu başlayacak olan Tuva Cihangir Atasever, yaşadığı heyecanı ve hissettiklerini aktardı. TRT Haber’e konuşan Atasever, tarifsiz bir gurur yaşadığını söyledi.

TUVA CİHANGİR ATASEVER 8 HAZİRAN’DA UZAY YOLCUSU

Türkiye’nin yeni uzay misyonu için geri sayım devam ediyor. 8 Haziran tarihindeki görevi Tuva Cihangir Atasever gerçekleştirecek. Oldukça yoğun geçen bir eğitim sürecinden bahseden Atasever, gerekli güvenlik eğitimlerini aldıklarını belirtti. Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı’nın ardından tüm gözler Tuva Cihangir Atasever de. Atasever, 8 Haziran tarihinde uzay yolculuğuna başlayacak.

tuva-cihangir-atasever-uzay-yolculuguna-basliyor-tarih-belli-oldu.jpg

YANINDA TÜRK BAYRAĞI VE AZERBAYCAN BAYRAĞI GÖTÜRECEK

Uzay yolculuğu öncesinde açıklamalarda bulunan Tuva Cihangir Atasever, yanında ne götüreceğine dair soruya da yanıt verdi. Atasever, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın hem bize hem de bütün dünyaya ilan ettiği lansman sırasında ikimize de teslim ettiği birer Türk bayrağı vardı. Benimle birlikte o olacak. Annemin vatanı olan Azerbaycan bayrağı da bizimle beraber uçacak. Nasıl yeryüzünde Azerbaycan Türkiye bayrakları omuz omuzaysa benim uzay uçuşumda da göğsümde yan yana olacaklar.’ dedi.