Instagram’ın açılması artık an meselesi! Bakan Uraloğlu açıkladı

1 haftadır kapalı olan Instagram’ın ne zaman açılacağı kullanıcıların en çok araştırdığı konular arasında. Instagram kullanıcıları sosyal medya platformunun ne zaman normale döneceğini merak ediyor.

Instagram’ın açılması artık an meselesi! Bakan Uraloğlu açıkladı

Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram, BTK’nın kararıyla 2 Ağustos 2024 tarihinde katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle erişime engellenmişti. Instagram’ın erişime engellenmesinin üzerinen tam 1 hafta geçti. 1 haftadır kapalı olan Instagram’ın ne zaman açılacağı merak ediliyor. Peki, Instagram ne zaman erişime açılacak? Instagram bugün erişime açılır mı? Instagram ne zaman düzelir? Instagram düzeldi mi? Instagram normale dönecek mi? Instagram ne zaman açılacak 9 Ağustos 2024? İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan gelen açıklama…

‘BİR AN ÖNCE ÇÖZELİM İSTİYORUZ’

Instagram’a getirilen erişim engeli ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kendilerinin de bu durumu bir an önce çözmek istediklerini söyledi ve ‘Yasakçı zihniyet içerisinde değiliz’ dedi. Sosyal medya platformlarının faaliyetlerinin sürdürülmesinden yana olduklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, ‘Eğer sosyal medya platformları bizler kadar özgürlükçü olmuş olsa gerçekten siz bu soruyu bugün bana sormamış olurdunuz’ dedi.

instagramin-acilmasi-artik-an-meselesi-bakan-uraloglu-acikladi.jpg

YENİ BİR YASAK YOK

Bütün sosyal medya platformları yönetimleriyle iletişim halinde olduklarını söyleyen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, süreçle ilgili bilgi verdi. Öncesinde de bildirdikleri şeyler olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, ‘Instagram olsun, diğer sosyal medya platformları olsun hepsiyle iletişim halindeyiz. Onların öncesinde de bildirdiğimiz şeyler vardı. Son süreçte de bildirdiğimiz konular var. Burada neler var? Bizim katalog suçları dediğimiz, toplumumuzun, ülkemizin hassasiyetleri değdiğimiz konular var. Sürekli bildiriyoruz. Dün tekrar bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz. Yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili bizim aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok. Ama her halükarda takip ediyoruz, denetliyoruz’ ifadelerine yer verdi.