Çöpe atan pişman oluyor!

Kahve ülkemizde çaydan sonra en sık içilen içecekler arasında yer almaktadır.

Çöpe atan pişman oluyor!

Vazgeçilmez lezzetlerimizden biri olan Türk kahvesi neredeyse her evde tüketilmeye devam ediyor. Kahvenin kendi faydalarının yanı sıra telvesinin de bilinmeyen faydaları bulunmaktadır. Çöp diye atılan kahve telvelerinin tıkanmış lavabodan, yanmış tencereye ve hatta solan bitki bakımına kadar birçok faydası bulunmaktadır. İşte kahve telvesini bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacağınız kullanım alanları haberimizde…

cope-atan-pisman-oluyor.jpg

Kahve telvesinin kullanım alanlarından biri olan cilt bakımı birçok kişi tarafından bilinmektedir fakat telvenin faydası sadece bununla sınırlı değil. Duyunca şaşıracağınız kahve telvesinin hayat kolaylaştıran 7 kullanım alanını haberimizde sizler için derledik. Hepimizin evinde en az 1 tane mutlaka bulunan sardunya, açelya ya da kamelya gibi asitli toprak seven çiçekler var bu çiçeklerde kahveyi oldukça seviyor. Hem toprağı besliyor, hem de çayın aksine sinekleri, böcekleri, hatta salyangozları ve kargaları bitkilerden uzak tutmaya yardımcı oluyor. Bir mutfak fırçasının ucuna ya da süngerinin yüzeyine sürdüğünüz telveyle ovun yaktığınız yemeğin tenceresini, bakın nasıl söküp atıyor inanamayacaksınız. Üstünden de deterjanla geçiniz. Çöp kovasının altına bir miktar kahve telvesi serpin. Bu, çöp kokusunu emmeye yardımcı olur ve kötü kokuların yayılmasını engellemektedir.

cope-atan-pisman-oluyor-001.jpg

Telveyi gazete kağıdına yayın, güneşte ya da sıcak bir köşede kurutun. Sonra bir çay altlığı ya da kaseye aktarıp, buzdolabının uygun bir köşesine yerleştirmelisiniz. O ekşi kokuyu karbonattan daha iyi çekmektedir. Soğan, sarımsak doğradıktan sonra kokusunu gidermek için de ellerinizi telveyle ovuşturup yıkayabilirsiniz. Hem yüzeyde kalan yağ sayesinde nemlendirici etki de göstermektedir. Güzellik dediğimiz şey en temelde cilt güzelliğidir. Kahve telvesi de yüzden bacağa, göbekten ellere ayaklara tüm cilt için fayda sağlamaktadır. Peeling etkisiyle kan dolaşımını hızlandırmektedir, siyah noktaları yok etmektedir. Telveyi azıcık ılık suyla hafifçe sulandırıp temizlediğiniz yüzünüze çok hafif hareketlerle sürüp, 10 dakika bekleyip yıkamalısınız. Tıkanmış lavabo nasıl açılır merak ediyorsanız kaynamış suyun içine telveyi ve karbonatı atın, tıkanan giderlere dökün ve kimyasal çözümler kadar olmasa da epey etkili bir yöntem olduğunu göreceksiniz.