Usta oyuncu Aydemir Akbaş hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Aydemir Akbaş 88 yaşında hayata veda etti. Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Aydemir Akbaş 88 yaşında yaşamını yitirdi.

Usta oyuncu Aydemir Akbaş hayatını kaybetti

Usta oyuncu Aydemir Akbaş'tan acı haber geldi. Yeniden kanser hastalığına yakalanan Akbaş, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında yaşama veda etti.

usta-oyuncu-aydemir-akbas-hayatini-kaybetti.jpg

Daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele etmiş olan usta oyuncu Aydemir Akbaş, yeniden kansere yakalandığı haberini sevenleriyle paylaşmıştı. 88 yaşındaki usta oyuncu, geçtiğimiz gün evinde baygın bir şekilde bulunarak apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Hemen yoğun bakıma alınan Aydemir Akbaş için yakın dostu İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabından dua istemişti. Akbaş'ın entübe edildiği haberi verilmişti.
AYDEMİR AKBAŞ HAKKINDA

Sinema oyuncusu, yönetmeni, senaryo yazarıdır. 3 Mart 1936, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Arnavut Manastırlı bir baba ile Trabzon Sürmeneli Laz bir annenin çocuğu olarak İstanbul'un Feriköy semtinde dünyaya gelmiştir. İtalyan ve Galatasaray liselerinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yapmıştır. Sonra tiyatro oyunculuğuna başlayarak; Gülriz Sururi, Ayfer Feray - Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi tiyatro toplulukları ile beraber çalıştı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda rol almıştır. 1960 yılında askerliğini Urfa'nın Suruç kazasının Kara köyünde öğretmen olarak görev yaptı. Askerlik sonrasında sonra Gülriz Sururi–Engin Cezzar Tiyatrosu'na katılmıştır. 1968 yılında Ayfer Feray–Nisa Serezli Tiyatrosu'nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosu'nun ortaklarından biri olmuştur. Burada, Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol almıştır. Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini üstlendi.