Süleyman Soylu köpek yasası tartışmalarına dahil oldu! O da karşı çıkıyor

Başıboş sokak köpeklerinin uyutulması yasa tasarısı tartışmaları beraberinde getirmişti. Sokak köpeklerinin saldırganlaşması ve bu sebeple yaralanan vatandaşlar olması vatandaşların tepkisini çekerken gündeme gelen çözüm de tartışılıyor.

Süleyman Soylu köpek yasası tartışmalarına dahil oldu! O da karşı çıkıyor

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da başıboş sokak köpeklerinin uyutulması gündemine yorum yaptı. Başıboş sokak köpeklerinin uyutulması düşüncesine karşı çıkan Süleyman Soylu, ‘Gönlüm razı değildir’ diyerek Meclis’e gelmesi beklenen bu yasa tasarısıyla ilgili yorumunu dile getirdi. Bu uygulamanın Türk halkının örf ve adetlerine uygun olmadığını söyleyen Soylu, ‘Yapılacak olan belediyelerin sistemli bir şekilde bu sorunu çözmesidir.’ dedi.

SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK YASA TASARISI TARTIŞILIYOR

Başıboş sokak köpeklerine çözüm için gündeme gelen yasa tasarısı tartışma yarattı. Günlerdir sosyal medyanın da gündeminden düşmeyen bu konuyla ilgili siyasiler, ünlü isimler ve vatandaşlar yorumlarını dile getirirken bir yorum da eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Teklife göre, başıboş sokak hayvanları için İngiltere modeline benzer bir yöntem uygulanacak. Sokak köpekleri ilk olarak sahiplendirilmeye çalışılacak ve bunun için 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler ise uyutulacak. Bu konuyla ilgili yorumunu dile getiren Süleyman Soylu, uyutulma seçeneğinden yana olmadığını belirtti ve ‘Köpeklerin uyutulması ülke toplumunda büyük yaralar ve geri dönüşü olmayan travma yaratır. Avrupa’nın yapmış olduğu uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razı değildir.’ dedi.

suleyman-soylu-kopek-tartismalarina-dahil-oldu-o-da-karsi-cikiyor.jpg

‘YARATILANI SEVERİZ YARATANDAN ÖTÜRÜ’

Açıklamasının devamında bu sorunun çözümü için belediyeleri işaret eden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Yapılacak olan belediyelerin sistemli bir biçimde bu sorunu çözmesidir. Canların hayatı polemik yapılacak bir konu değildir. Onlar Allah’ın bize emanet ettiği sessiz kullardır. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü.’ ifadelerine yer verdi.