İzmir’deki yangında alevler evlere sıçradı! Rüzgar çok kuvvetli alevler büyüyor

İzmir’deki yangından son dakika bilgileri aktarılıyor. İzmir yangını rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Aktarılan son bilgilere göre alevler maalesef evlere de sıçradı. Bölgeden gelen görüntüler çok vahim.

İzmir’deki yangında alevler evlere sıçradı! Rüzgar çok kuvvetli alevler büyüyor

İzmir’de Karşıyaka, Çiğli ve Bayraklı’da devam eden yangından kötü haberler geliyor. Yangını söndürme çalışmaları hız kesmeden sürerken kuvvetli rüzgarın da etkisiyle alevlerin maalesef evlere kadar ulaştığı öğrenildi. Bölgeden aktarılan son görüntülerde rüzgarın da etkisiyle alevlerin bazı evlerin çatılarına sıçradığı ve yerleşim yerlerine çok fazla yaklaştığı görülüyor. Saatlerdir kontrol altına alınmaya çalışılan yangın sonrasında Karşıyaka Belediyesi’nden acil çağrı yapıldı.

TÜM TÜRKİYE’NİN DUALARI İZMİR’LE

Yüksek hava sıcaklıkları Ağustos ayının ortalarında da etkisini sürdürmeye devam ederken İzmir’den gelen yangın haberi yürekleri ağza getirdi. İzmir’in yanı sıra Bolu, Çanakkale, Manisa, Aydın, Karabük ve Muğla’da da orman yangını çıktığı öğrenildi. İzmir’de Karşıyaka, Çiğli ve Bayraklı ilçelerinde devam eden yangına saatleridr müdahale sürüyor. Tüm Türkiye’nin gözü İzmir’e çevrildi. Dualar İzmir’le. Bölgeden aktarılan son bilgiler ve son dakika gelişmeleri de an be an takip ediliyor.

izmir-deki-yanginda-alevler-evlere-sicradi-ruzgar-cok-kuvvetli-alevler-buyuyor.jpg

ALEVLER EVLERE SIÇRADI

İzmir’de başlayan orman yangını rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Ekipleri saatlerdir hem havadan hem de karadan yangına müdahalesine devam ediyor. Gelen son görüntülerde ise yangında alevlerin kuvvetli rüzgarında etkisiyle evlere kadar sıçradığı görüldü. Bazı evlerin çatılarına sıçrayan yangın devam ederken Karşıyaka Belediyesi ‘ACİL’ koduyla çağrı yaptı ve kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları desteğe çağırdı.

izmir-deki-yanginda-alevler-evlere-sicradi-ruzgar-cok-kuvvetli-alevler-buyuyor-001.jpg

izmir-deki-yanginda-alevler-evlere-sicradi-ruzgar-cok-kuvvetli-alevler-buyuyor-002.jpg

TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI İZMİR’DE

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da İzmir’de kontrol altına alınamayan yangına yönelik incelemelerde bulunmak üzere İzmir’e gittiği öğrenildi. Ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor. Alevlerin giderek büyüdüğü bölgede tahliyeler oldu. Karşıyaka ilçesi Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri tahliye edildi. 16 evin yandığı bölgede dumandan etkilenenler oldu. Şu ana kadar ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadığı bilgisine de yer verildi.