Filistin Devlet Başkanı Abbas Ankara’ya geldi! TBMM’den dünyaya seslenecek

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları aylardır devam ederken bugün Ankara’da tarihi anlar yaşanacak. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM’de yapacağı konuşma için Ankara’ya geldi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas Ankara’ya geldi! TBMM’den dünyaya seslenecek

Tüm dünyanın gözü Ankara’ya TBMM’ye çevrildi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapacak. Bugün TBMM’ye konuk olan Abbas, yapacağı konuşma ile İsrail’in Gazze’deki çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden yaptığı katliamı tüm dünyaya haykıracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını dinlemek üzere TBMM’ye geldi.

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS TBMM''DE

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'de konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da TBMM'ye gelerek dinlediği Abbas, Filistin Konulu Olağanüstü Oturum'da Genel Kurul'a hitap etti. Abbas'ın kürsüye çıkmasıyla birlikte konuşmasına başlamadan salonda alkış tufanı koptu.

filistin-devlet-baskani-abbas-ankara-ya-geldi-tbmm-den-dunyaya-seslenecek.jpg

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

İsrail'in aylardır Gazze'de yaptığı katliamı tüm dünyaya haykırmak için TBMM'de kürsüye çıkan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında yer aldığını söyleyerek 'Kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum' dedi. İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te yürüttüğü soykırımın asıl amacının Filistinlileri bir kez daha tehir etmek olduğunu söyleyen Abbas, 1948 ve 1967'de olduğu gibi aynı trajediyi tekrar yaşatmak istediklerini söyledi ve ne yaparlarsa yapsınlar bunun asla gerçekleşmeyeceğini haykırarak; 'Halkımız toprağına, kutsallarına, vatanına bağlıdır ve ne pahasına olursa olsun oradaki gaspçıları, işgalcileri oradan defedecektir. 7 Ekim'den bugüne 40 bin Filistinli kadın, çocuk şehit edildi. On bin kayıp var. 80 bin yaralı var. Batı Şeria'da da 10 bin şehit var. Ancak buna rağmen bizler dik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız.' dedi.