Sıcaktan kavrulacağız! MGM saat vererek uyardı SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son hava tahmin raporunda artan hava sıcaklıklarına dikkat çekti. Haziran ayının gelmesiyle birlikte sıcak havalarda etkisini göstermeye başlarken MGM’den de hava sıcaklıklarıyla ilgili uyarılar geldi.

Sıcaktan kavrulacağız! MGM saat vererek uyardı SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN

Mayıs ayını uğurlayarak Haziran ayını karşıladığımız günlerde artık sıcak havaların da etkisi iyiden iyiye hissedilirken bu yaz hava sıcaklıkları nasıl olacak, aşırı sıcak mı yoksa mevsim normallerinde bir yaz mı etkisini gösterecek merak edilirken MGM’den önemli uyarılar geldi. Bu haftaya dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu. İşte MGM’den gelen uyarılar…

İSTANBULLULAR DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yaptığı son değerlendirmelerin ardından vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte hava sıcaklıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MGM, sıcaklıkların hafta ortasına kadar 6 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerine çıkmasını bekliyor. Meteoroloji’den saat 11 ila 16 arasında soka çıkılmaması konusunda uyarılar geldi. İstanbul’da önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 32 dereceyi bulması beklenirken Meteoroloji, kronik rahatsızlığı bulunanları ve yaşlı ve çocukları saat 11 ila 16 arasında sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.

sicaktan-kavrulacagiz-mgm-saat-vererek-uyardi-sakin-disari-cikmayin.jpg

MUĞLA'DA TERMOMETRELER 38 DERECEYİ GÖREBİLİR

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre yaz mevsiminin başlangıcı olan Haziran ayı ile birlikte yağışlı ve serin havalar yerini güneşli ve sıcak havalara bırakacak. Muğla’da termometrelerin 38 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Muğla’da beklenen en yüksek sıcaklıkların 34-38 aralığında olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar ise artan hava sıcaklıkları ile birlikte özellikle de öğle saatlerinde sokağa çıkılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Ayrıca sıcak havalarda bol sıvı tüketiminin de çok önemli olduğuna vurgu yapılıyor.

sicaktan-kavrulacagiz-mgm-saat-vererek-uyardi-sakin-disari-cikmayin-001.jpg

MGM’nin tahminlerine göre önümüzdeki günlerde bazı illerimizde etkili olması beklenen en yüksek hava sıcaklıkları şöyle;

- Ankara: 29-32 derece

- İstanbul: 28-32 derece

- İzmir: 28-29 derece

- Antalya: 37-40 derece

- Bolu: 29-32 derece

- Trabzon: 23-25 derece

- Diyarbakır: 35-39 derece

- Adana: 36-39 derece

- Erzurum: 23-27 derece

- Samsun: 26-28 derece

- Hatay: 34-37 derece

- Osmaniye: 34-37 derece

- Malatya: 30-30 derece