Çanakkale’de polis şiddetine ceza! Yakaladığı sürücüyü feci şekilde dövmüştü

Çanakkale’de kaydedildiği aktarılan görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşmiş ve tepki çekmişti. Polis ekiplerinin yakaladığı sürücüyü feci şekilde darp ettiği olayla ilgili Çanakkale Valiliği’nden açıklama geldi.

Çanakkale’de polis şiddetine ceza! Yakaladığı sürücüyü feci şekilde dövmüştü

Çan ilçesinde yaşanan olayın görüntüleri kısa sürede gündem olmuş ve sosyal medyada yayılmıştı. Trafik kazası sonrası kaçan sürücüyü yakalayan polis ekipleri, yakaladıkları şüpheliyi araçtan indirerek feci şekilde darp etmişti. Araçta bulunan 2 kişinin ellerinde cop olan polis memurları tarafından araçtan indirildiği ve orantısız güç kullanıldığı görüldü. Polislerden birinin tutuklandığı açıklandı.

KAZA SONRASI KAÇAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Olay, Çanakkale'nin Çan ilçesinde 11 Mayıs tarihinde saat 00.30 sularında meydana geldi. İddiaya göre Çan ilçesinde trafik kazasına karışan 2 kişi olay yerinden kaçtı. Polis ekiplerinin takibe aldığı şüpheliler polis ekipleri tarafından aracın önü kesilerek yakalandı. Ekipler, araçtan indirdikleri 2 şüpheliye ellerindeki coplarla orantısız güç kullandı.

COP İLE ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI

Olay yerindeki polislerden birinin araçtan indirdiği şüpheliye elindeki copla orantısız güç kullandığı görüldü. Yüzüne, başına ve vücuduna peş peşe darbeler alan şahıs güçlükle kendisini korumaya çalışırken yere düştü. Bu anlarda elindeki cop ile şüpheli şahsa vurmaya devam eden polis memurunu ise diğer polis memurunun engellemeye çalıştığı görüldü. Aynı polis memurunun araçtaki diğer şüpheliye vurmaya başladığı görüntülere yansırken o anlar cep telefonu kamerası tarafından kayıt altına alındı.

canakkale-de-polis-siddetine-ceza-yakaladigi-surucuyu-feci-sekilde-dovmustu.jpg

2 POLİSTEN 1'İ TUTUKLANDI

Sokak arasında yaşandığı görülen bu olayın bir cep telefonu kamerasına kaydedilmesi üzerine görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündeminde de geniş yer buldu. Ortaya çıkan görüntüler üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polisler görevden uzaklaştırılırken haklarında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Olayda orantısız güç kullanan polislerden 1'i tutuklandı diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.