5 Yıl Erken Emeklilik! 1 Milyon Kişiye Altın Tepside Fırsat Geldi

TBMM'nin Bayram tatilinden dönmesiyle birlikte gündemi yoğun olacak. Küçük esnaf erken emeklilik imkanlarını bekliyor. Yeni düzenleme ile yaklaşık 1 milyon kişiye altın tepside emeklilik fırsatı gelecek.

5 Yıl Erken Emeklilik! 1 Milyon Kişiye Altın Tepside Fırsat Geldi

Kurban bayramının bitmesiyle birlikte TBMM'nin yeniden mesaiye başlaması heyecanla Takip ediliyor. Çünkü TBMM'nin Gündemi son derece yoğun ve özellikle küçük esnafı yakından ilgilendiren erken emeklilik düzenlemeleri meclise gelecek. Bu düzenleme ile birlikte 1 milyon kişi doğrudan emeklilik hakkına sahip olacak. İkinci EYT olarak adlandırılan düzenlemenin içinde ev hanımlarına da erken emeklilik şansı var.

Milyonlarca kişi Kurban Bayramı'nın bitmesiyle birlikte TBMM'nin ne zaman çalışmaya başlayacağını merak ediyor. Çünkü mecliste çok sayıda vatandaşı ilgilendiren önemli düzenlemeler görüşülecek. Bunlar arasında 2. EYT olarak da adlandırılan düzenlemeler var. Özellikle bağ-kur'la esnaf ve ev hanımlarına ilgilendiren düzenleme ile erken emeklilik adeta altın tepside geliyor. İşte TBMM'de görüşülmesi beklenen yeni emeklilik düzenlemeleri…

1 MİLYON KİŞİYE 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanarak Meclise sunulan torba yasa maddeleri arasında 1 milyon kişiye erken emeklilik getirecek olan prim indirimi düzenlemesi de var. SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi ile bağ-kurlu Küçük esnafa 1800 gün prim indirimi uygulanacak. Böylece bağ-kurluların prim gün sayısı 9.000 günden 7200 güne düşecek. Bu durumda da 5 yıl erken emeklilik fırsatı ortaya çıkacak. Bağ-kurlulara prim indirimi küçük esnafı kapsayacak. 1 milyon küçük esnafın düzenlemeden yararlanacağı tahmin ediliyor.

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ VE ÇOCUK SAYISINA GÖRE ERKEN EMEKLİLİK

TBMM'de bekleyen düzenlemelerden biri de ev hanımlarına erken emeklilik imkanı. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta yapmaları durumunda devlet üçte bir prim desteği sağlayacak. Buna ek olarak ev hanımlarına çocuk sayısına göre de erken emeklilik fırsatı sunulacak. Devletten prim desteği alacak olan ev hanımları şu anki asgari ücrete göre aylık 2 bin 133 TL, Yıllık ise 24.000 TL'den fazla destek almış olacak. Ayrıca ev hanımlarının çocuk sayısı da emeklilik yaşını öne çekecek.