Emekliye 10.000 TL’lik Bayram Kıyağı! Cumhurbaşkanı Onayladı

Emekli maaşı alanlar için bayram kıyağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Bayramdan hemen önce emeklinin IBAN numarasına 10.000 TL'lik ek para ödemesi geçecek.

Emekliye 10.000 TL’lik Bayram Kıyağı! Cumhurbaşkanı Onayladı

Türkiye'deki emekliler Bayram öncesinde yapılacak ödemeleri takip ediyor. SSK bağ-kur 4c emeklisi için devlet zaten Her bayram öncesinde emekli ikramiyesi ödüyor. Bu yıl ikramiye miktarı 3000 TL olarak belirlendi. Emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar, Sürekli iş göremezlik raporu olanlar bayram ikramiyesi ödemesi alabiliyor. Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri beklenirken bir yandan da emekliye yeni bir sürpriz Haber geldi. Cumhurbaşkanımız talimatı ile kamu bankaları emeklilere ek para verecek. Bayram öncesi ödenecek olan ek para, Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından sağlanacak. Yaklaşan Kurban Bayramı'nda nakit ihtiyacı olan emekliler için yeni ödemelere dair detaylar haberimizde…

MİLYONLARCA EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK

2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanı kararıyla tüm emeklilere 4A 4B ve 4C ayrımı yapılmadan bayram ikramiyesi ödeniyor. Bayram ikramiyesi miktarı bu yıl 3.000 TL olarak belirlendi. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara geçiyor. Kurban Bayramına sayılı günler kala SGK'nın bayram ikramiyesi ödeme takvimini açıklaması bekleniyor. Ancak tahminlere göre emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran'a kadar tamamlanacak. Emekli bayram ikramiyesi sadece emeklilere değil aynı zamanda Ölüm aylığı alanlara ve sürekli iş görememezlik raporu olanlara da aldıkları maaşlara göre verilecek.

emekliye-10-000-tllik-bayram-kiyagi-cumhurbaskani-onayladi.jpg

EMEKLİYE 10.000 TL'LİK NAKİT DESTEK ÖDEMESİ

Kurban Bayramı öncesi emekliye bir sürpriz haber daha var. SSK bağ-kur ve memur emeklisi için Cumhurbaşkanı talimatıyla kamu bankalarından yeni bir ek ödeme sürprizi geldi. Kamu bankalarını tercih eden emekliler başvuru yapmaları ve nakit ihtiyaçları olmaları durumunda 10.000 TL'den başlayan faizsiz kredi fırsatlarını duyurdu.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Cumhurbaşkanı talimatıyla harekete geçen 3 kamu Bankası, emekliye bayram öncesi vereceği faizsiz kredi fırsatlarını sadece müşterileri için sağlıyor. Yani emekli maaşını kamu bankalarından alanlar faizsiz kredi kullanma şansına sahip oluyor. Bayram öncesine kadar devam edecek kampanyadan yararlanmak için bankaların mobil uygulamalarından, internet bankacılığı üzerinden ya da doğrudan şubelerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca yeni emekli maaşınızı bu bankalardan birine taşımanız durumunda 8000 TL ile 12.000 TL arasında değişen Emekli promosyonu alma şansına da sahipsiniz.