Emekli, memur, asgari ücretli DİKKAT! Bayramdan önce yatacak ödeme listesi 2024

Emekli memur Asgari ücretli Milyonlarca kişi bayramdan önce yatacak ödemeleri yakından takip ediyor. SGK'dan son dakika açıklaması geldi. İşte bayramdan önce yatacak ödemeler listesi…

Emekli, memur, asgari ücretli DİKKAT! Bayramdan önce yatacak ödeme listesi 2024

Kurban Bayramı için artık sayılı günler kaldı. Emekli, memur ve Asgari ücretli vatandaşlar ise bayram öncesi yapılacak ödemeleri ve maaş ödemelerinin erkene alınmayacağını yakından takip ediyor. Bayram öncesi yapılacak birçok ödeme netleşti. SGK'da az önce bir son dakika açıklaması yaparak ödeme takvimini duyurdu. Peki bu yıl memur ve emekli maaşları öne çekilecek mi? Bayram öncesi hangi ödemeler yatacak?

Emekli ve memur Milyonlarca kişi Haziran ayı maaş ödeme takvimini merakla takip ediyor. Bu yıl bayram öncesi yatacak ödemeler netleşmeye başladı. Özellikle emeklilerin beklediği ödeme tarihlerine ilişkin SGK'dan son dakika açıklaması geldi. Peki hangi ödemeler bayramdan önce yatacak? Emekli maaşları erkene çekilecek mi? İşte SSK ve bağ-kur emeklisi için yeni son dakika haberi ve detaylar…

emekli-memur-asgari-ucretli-dikkat-bayramdan-once-yatacak-odeme-listesi-2024-1.jpg

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ BAYRAM ÖNCESİ ÖDEME ALACAK

SGK'nın yayınladığı maaşı ödeme takvimine göre şanslı olan grup memuru ve memur emeklisi oldu. Çünkü memur ve memur emeklisinin maaş ödemeleri her ayın 15'inde hesaplara yatıyor. 2024 Haziran ayı maaş ödemelerinin de 16 Haziran'a denk gelen Kurban Bayramı'ndan hemen önce yatırılması bekleniyor. Hatta 15 Haziran arefe gününe denk geldiği için ödemeler 14 Haziran'a da çekilebilir. Yani memur ve memur emeklisi bayramdan önce ödemelerine kavuşacak.

emekli-memur-asgari-ucretli-dikkat-bayramdan-once-yatacak-odeme-listesi-2024-2.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ YATAR MI?

Kritik durumda olanlar ise SSK ve bağ-kur emeklisi olan vatandaşları oldu. Milyonlarca vatandaş emekli maaşları bayram öncesi yatar mı sorusuna yanıt arıyor. Şu ana kadar SGK'dan emekli maaşlarının öne alındığı yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak kulis bilgilerine göre SSK ve bağ-kur emeklisi maaş ödemeleri de öne çekilecek. 15 Haziran'a kadar ödemelerin tamamlanacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2024 NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilerin beklediği diğer bir soru da emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusu oldu. 2024 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi için net takvim henüz açıklanmadan ancak gelen son dakika haberine göre bayram ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran'a kadar tamamlanacak.

emekli-memur-asgari-ucretli-dikkat-bayramdan-once-yatacak-odeme-listesi-2024-3.jpg

ASGARİ ÜCRETLİLER BAYRAMDAN ÖNCE MAAŞ ALIR MI?

Asgari ücretle çalışanlar için maaş ödemeleri çalıştıkları işveren tarafından yapılıyor. O sebeple de maaş ödeme tarihleri genellikle değişiklik gösteriyor. Bu konuda Asgari ücretli çalışanların işverenleri ile görüşmelerinde fayda var. Çünkü net bir bilgi bulunmuyor.