Borcu olana sevindirici haber! TBMM onayladı, o borçlar siliniyor

Borcu olan için yeni sevindirici haber geldi. TBMM onayı ile borç ödemeleri değişiyor, o borçlar siliniyor.

Borcu olana sevindirici haber! TBMM onayladı, o borçlar siliniyor

TBMM’de yeni borç geri ödeme kanununa ilişkin oylama yapıldı. Son dakika kararı meclisten çıktı. Borcu olanlara bayram öncesi sevindirici haber var. Borç ödeme kanunu değişiyor, borçların kapatılması ve düşük faizli borç kredisi için yeni adımlar atılıyor. Peki borç kapatma kredisi veren bankalar hangileri? Borç kapatma kredisi başvuru Şartları neler?

Türkiye’deki ekonomik koşullar nedeniyle bir çok vatandaş ne yazık ki borç batağı içinde bulunuyor. Son yıllarda kredi ve kredi kartı kullanımı artarken, geri ödemeler ise daha zor hale gelmeye başladı. Yüksek kredi faiz oranları ve yüksek gecikme faizi nedeniyle vatandaşın borcu her geçen gün büyüyor. Nihayet borcu olanların beklediği haber geldi. Borç kapatma kredisi ve borç silme işlemleri başlıyor. TBMM’de oylama yapıldı, başvuru detayları belli oldu.

ÜÇ DEVLET BANKASI BORÇ KAPATMA KREDİSİ VERECEK

TBMM’de görüşülen yeni borçların geri ödenmesi kararı doğrultusunda üç devlet bankası tarafından vatandaşa borç kapatma kredisi fırsatı sunulacak. Borç kapatma kredisi 100.000 TL’ye kadar verilecek. Başka bankalara borcu olanlar kamu bankalarına geçerek borçlarını tek bir çatı altında toplama ve daha düşük faiz oranıyla ödeme fırsatına sahip olacak. 36 aya kadar da vade seçenekleri sunacak olan kamu bankaları, borç kapatma kredisi fırsatlarında en uygun faiz oranlarına uygulayacak. Böylelikle vatandaşlar özel bankaları olan borçlarını da kamu bankalarında toplayacak ve daha düşük faizli bir şekilde geri ödeme yapma şansına sahip olacak.

SİCİL AFFI SON DURUM NE?

Ayrıca TBMM’de torba yasa maddeleri arasında sicil affı da bulunuyor. Sicil affı görüşmeleri başlarken vatandaşların bankaların kara listesinden çıkarılması için yeni adımlar atılıyor. Böylece borcu nedeniyle kara listeye giren vatandaşlar bu durumdan kurtulma ve borç kapatma kredisi kullanma fırsatına sahip olacak.

borcu-olana-sevindirici-haber-tbmm-onayladi-o-borclar-siliniyor-1.jpg

DEVLET DESTEKLİ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİLER VERİLECEK

Yine ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için devlet destekli kredi fırsatları da geliyor. Hayatını idame ettirmekte zorlanan, devletten destek almak isteyenler bu kredi fırsatlarını değerlendirerek 50.000 TL’ye kadar devlet destekli kredi kullanma fırsatına sahip olacak. Daha detaylı bilgilerin önümüzdeki günlerde hazine ve maliye bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.