10 yıl çalışana ERKEN EMEKLİLİK! Tek bir şart var

Milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı çıktı. 10 yıl çalışan tek bir şartla erken emekli olacak. İşte yeni erken emeklilik fırsatları…

10 yıl çalışana ERKEN EMEKLİLİK! Tek bir şart var

Milyonlarca çalışanın en büyük hayali daha erken yaşta emekli olmak. Bu sebeple de erken emeklilik fırsatları merakla Takip ediliyor ve yoğun bir şekilde araştırılıyor. Erken emeklilik bekleyenler için sadece 10 yıl çalışma süresi ile emeklilik fırsatı belli oldu. Ancak 10 yıl sigortalıkla erken emekli olmak için tek bir şart bulunuyor. Peki erken emeklilik şartları neler soru işareti Kimler erken emekli olabilir?

SSK ve bağ-kurlu çalışanlar daha erken yaşta emekli olabilmek için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Milyonlarca kişi EYT yasası kapsamında erken emeklilik hakkını değerlendirdi ve dilekçe verdi. Ancak bir yandan da eyt'yi kaçıranların erken emeklilik beklentileri sürüyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde kapsam dışı kalanlar için 10 yıl sigortalılık süresiyle emeklilik fırsatı var. Ancak 10 yıl çalışma ile emekli olmak için bazı şartlara da uygun olmak gerekiyor.

10 YIL VE 1800 GÜNLE EMEKLİLİK

10 yıl sigortalılık süresi ve 1.800 gün prim sayısını dolduranlara malulen emeklilik fırsatı var. Ancak malulen emekli olabilmek için aranan bazı şartları da taşımak gerekiyor. Malulen emekliliğin en önemli şartı ise Çalışma hayatı sırasında iş kazası ya da belli bir hastalık geçirmiş olmak. Bu durumda tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alarak malulen emeklilik başvurusu yapmak mümkün oluyor.

10-yil-calisana-erken-emeklilik-tek-bir-sart-var-1.jpg

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Malulen emekli olabilmek için Yukarıda saydığımız şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Hem SSK'lı çalışanlar hem de bağ-kur'lu çalışanlar şartları taşımaları durumunda malulen emeklilik başvurusu yapabiliyor. Malulen emeklilik başvurusu yapmak için önce tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak gerekiyor. Sağlık raporunun ise en az yüzde 60 ve üstü olması gerekiyor. Sağlık raporunu aldıktan sonra malulen emeklilik başvurusunu yazdığınız dilekçe ile birlikte sosyal güvenlik kurumuna yapabilirsiniz.

YENİ DÜZENLEMELER DE YOLDA

Ayrıca milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni erken emeklilik düzenlemeleri de yolda. Özellikle kısmi emeklilik ya da kademeli emeklilik olarak bilinen yeni düzenleme merakla bekleniyor. Önümüzdeki günlerde düzenlemeye ilişkin yeni detayların da paylaşılması bekleniyor.