YKS öncesi adaylara uyarı! Bunları yapmayan sınava giremiyor

Türkiye genelinde milyonlarca adayın katılacağı YKS 2024 sınavı bu hafta sonu yapılacak. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy sınava girecek adaylara kritik uyarılarda bulundu.

YKS öncesi adaylara uyarı! Bunları yapmayan sınava giremiyor

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği YKS 2024 sınavı bu hafta sonu öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak olan sınav öncesi ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy önemli açıklama ve uyarılarda bulundu. Adayların dikkat etmesi gerekenleri tek tek sıralayan Ersoy, bunları yapmayanın sınava alınmayacağına vurgu yaptı.

YKS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER DİKKAT

Bu hafta sonu yapılacak olan YKS sınavı ile ilgili öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy'dan önemli açıklamalar geldi. Adayların sınava giderken mutlaka yanlarında fotoğraflı nüfus cüzdanlarını, sınava giriş belgelerini Bulundurmak zorunda olduklarını belirten Ersoy, adayların mağdur olmamak için acilen nüfus müdürlüklerine gitmelerini ve yeni kimlik kartlarını almaları gerektiğini söyledi.

YKS sınavının 8-9 Haziran tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Ersoy, 3 milyondan fazla adayın başvurduğu sınavın 3 oturumdan oluşacağını dile getirdi. 245 sınav merkezinde uygulanacak olan YKS sınavının TYT oturumunda 9.855 bina ve 1076.851 salonun AYT oturumunda ise 6231 bina ve 112 1695 salonun, YDT oturumunda ise 1028 bina ve 11.044 salonunun uygun kullanılacağını belirten Ersoy adayların şimdiden evraklarını hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

EVDEN ERKEN ÇIKIN

Adayların sınav yerlerine ulaşımlarını son dakikaya bırakmamaları gerektiğini de vurgulayan Ersoy, aday ve bina görevlilerinin sınav binalarına ulaşım noktasında sorun yaşamamaları için Paydaş kurumlarla da koordinasyonunun sağlandığını dile getirdi.

SINAV GİRİŞ BELGESİNİ NASIL ALABİLİRSİNİZ?

ÖSYM başkanı Ersoy, adayların sınav giriş belgelerinin 23 Mayıs tarihinden itibaren ÖSYM'nin sayfasından ve mobil uygulamasından Erişime açıldığını belirtti. Ersoy açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Adaylar, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadır. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adayların mağdur olmamaları için ivedilikle nüfus müdürlüklerine giderek fotoğraflı yeni kimlik kartlarını almaları gerekmektedir. T.C. kimlik kartını, nüfus cüzdanını sınav günü kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. kimlik numarası bulunmayan adaylar için il veya ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacaktır."