Karne günü ne zaman? 2024 yaz tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitiyor?

Haziran ayının ilk günlerinde öğrenciler ve veliler büyük bir heyecanla yaz tatilini bekliyor. Koca bir dönemin sonuna yaklaşırken öğrencilerin karne heyecanı da başladı. Karnelerin dağıtılacağı tarih ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Karne günü ne zaman? 2024 yaz tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitiyor?

Okulların açılması ve birinci dönemin sona ermesinin ardından ikinci dönem de başlamış ve öğrenciler yoğun geçen bir dönemin ardından Haziran ayının gelmesiyle birlikte yaz tatili için geri sayıma başlamıştı. Yaz tatili yaklaşırken hem öğrenciler hem de veliler karne günü için çok heyecanlı. Karnelerine kavuşmak için heyecanla bekleyen öğrencilerin yaz tatili heyecanı da sürüyor. Peki, karne günü ne zaman 2024? 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Yaz tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitiyor? Karneler ne zaman dağıtılacak 2024? İşte detaylar…

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR 2024?

Eğitim öğretim yılında sona gelindi. Okulların kapanış tarihine çok az bir süre kalırken gözler karne gününe çevrildi. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler karne günü için heyecanlı. Karnelerin dağıtılmasına çok az bir süre kalırken yaz tatilinin başlayacağı tarihle ilgili araştırmalar da hızlandı. Okullarda artık son haftaya girildi. İkinci dönemin sona ermesine günler kaldı. 14 Haziran 2024 Cuma günü karneler dağıtılacak ve 3 aylık yaz tatili başlayacak.

karne-gunu-ne-zaman-2024-yaz-tatili-ne-zaman-baslayip-ne-zaman-bitiyor.jpg

karne-gunu-ne-zaman-2024-yaz-tatili-ne-zaman-baslayip-ne-zaman-bitiyor.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2024?

Okulların kapanışı için geri sayım devam ederken bir taraftan da okulların açılış tarihi araştırılıyor. 3 aylık yaz tatiline girmeye hazırlanan öğrenciler okulların yeni döneme ne zaman başlayacağını da merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı takvimini açıkladı. MEB’in takvimine göre okul öncesi eğitim ile 1. Sınıfa başlayacak olan öğrenciler için 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Okullarda birinci dönem 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak.