MEB LGS sonuçları için geri sayım başladı! Sınav sonuçları o tarihte açıklanacak

Lise adaylarının katılım sağladığı LGS sınav sonuçları ile ilgili araştırmalar sürüyor. LGS sınavı 2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenmiş ve sınavın ardından LGS sınav sonuçları merakla beklenmeye başlanmıştı.

MEB LGS sonuçları için geri sayım başladı! Sınav sonuçları o tarihte açıklanacak

Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. Öğrenciler, hayallerindeki lise için 2 Haziran tarihinde LGS sınavına katılım sağlamıştı. Sınavın ardından merakla sınav sonuçları beklenmeye başlandı. LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla beklenirken sonuçlar için geri sayım başladı. Peki, LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? LGS sınav sonuçları açıklandı mı? LGS tercihleri başladı mı? 2024 LGS tercih dönemi ne zaman? İşte tüm merak edilenler…

LGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Öğrenciler ve veliler büyük bir heyecan ve merakla LGS sınav sonuçlarını bekliyor. 2 Haziran tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından gözler sınav sonuçlarında. LGS sınav sonuçları ekranında lise adaylarının sayısal ve sözel oturumdan doğru ve yanlış cevap sayıları ve sınavdan elde ettikleri toplam puanlar yer alacak. Sınav değerlendirmesinde 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek. Yayınlanan kılavuza göre LGS sınav sonuçları 28 Haziran 2024 Cuma günü erişime açılacak.

meb-lgs-sonuclari-icin-geri-sayim-basladi-sinav-sonuclari-o-tarihte-aciklanacak.jpg

LGS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

LGS sınav sonuçlarının 28 Haziran tarihinde açıklanacağı duyuruldu. Sınav sonuçlarının açıklanacağı saat ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmazken sınav sonuçlarının sabah erken saatlerde erişime açılması bekleniyor. Açıklanan sonuçlar adaylara basılı veya mail yoluyla iletilmeyecek. Adaylar, MEB tarafından ‘LGS sınav sonuçları açıklandı’ duyurusunun gelmesinin ardından T.C. Kimlik Numarası ve doğum tarihleriyle LGS sınav sonuçlarını sorgulayabilecekler. Sınav sonuç ekranında öğrencilerin cevapladıkları sorulardan elde ettikleri toplam puanlar yer alacak. Aynı zamanda öğrenciler, ders bazlı yanlış-doğru cevap sayısını sorgulama ekranı üzerinden görüntüleyebilecekler.