YKS tercihleri başladı! 2024 YKS tercih işlemleri tercih ekranı

2024 üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih işlemlerine çevrilmişti. YKS tercih işlemleri ile ilgili merak edilenler araştırılırken YSK tercih kılavuzu ve YKS tercih ekranı da üniversite adayları tarafından araştırılıyor.

YKS tercihleri başladı! 2024 YKS tercih işlemleri tercih ekranı

2024 YKS sınavı Haziran ayında tüm oturumlarıyla tamamlanmıştı. YKS sınavının ardından heyecanla beklenen sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama da gelmiş ve YKS sınav sonuçları ÖSYM tarafından erişime açılmıştı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise gözler tercih sürecine çevrildi. ÖSYM YKS tercih ekranı, YKS tercih kılavuzu ve YKS tercihleri ile ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman 2024? YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri ne zaman son? YKS tercih kılavuzu açıklandı mı? YKS tercih ekranı ne zaman erişime açılacak? İşte detaylar…

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI

ÖSYM, 2024 YKS tercihlerinin başladığını duyurdu. ÖSYM’den yapılan duyuru kapsamında YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Üniversite adayları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayabilecekler.

yks-tercihleri-basladi-2024-yks-tercih-islemleri-tercih-ekrani.jpg

2024 YKS TERCİH SÜRECİ

Üniversite adayları, YKS tercihlerini nasıl ve nereden yapacaklarını araştırıyor. Adaylar tercihlerini, ÖSYM’nin belirlediği tarihler arasında tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaktır.

yks-tercihleri-basladi-2024-yks-tercih-islemleri-tercih-ekrani-001.jpg

ADAYLAR EN FAZLA 24 TERCİHTE BULUNABİLECEK

YKS tercihleri ile ilgili en çok merak edilenlerden birisi de adayların en fazla kaç tercih hakkı olduğu. YSK tercihlerinde üniversite adayları en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Tercihler, 2 Ağustos 2024 tarihine kadar alınacak.