YKS tercih sorgulama 2024! ÖSYM duyurdu YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Haziran ayında gerçekleştirilen YKS sınavında tercih süreci tamamlanmış ve üniversite adayları yerleştirme sonuçlarını beklemeye başlamıştı. Merakla beklenen açıklama bugün geldi.

YKS tercih sorgulama 2024! ÖSYM duyurdu YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı 2024 YKS sınavında tercih sonuçları için heyecan doruktaydı. Sınav 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Adayların tercih işlemlerini tamamlamasının ardından gözler yerleştirme sonuçlarına çevrildi. ÖSYM, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınava katılım sağlayan adayların kazandığı üniversiteler belli oldu. Peki, 2024 YKS yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır? YKS yerleştirme sonucu nasıl öğrenilir? YKS yerleştirme sonuçlarına nasıl bakılır? İşte detaylar…

YSK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milyonlarca öğrencinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği YKS tercih sonuçları bugün açıklandı. ÖSYM’den yapılan duyuru ile 2024 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı bilgisi paylaşıldı. Heyecanlı bekleyiş sona erdi ve adaylar hemen tercih sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin resmi internet sitesine akın etti. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu.

yks-tercih-sorgulama-2024-osym-duyurdu-yks-yerlestirme-sonuclari-aciklandi.jpg

YKS YERLEŞTİRME SONUCU SORGULAMA EKRANI 2024

Üniversite adayları YKS yerleştirme sonuçlarını nasıl öğreneceklerini merak ediyor. YKS yerleştirme sonucunuzu öğrenmek için T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. YKS yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adresine gönderilmeyecektir.

yks-tercih-sorgulama-2024-osym-duyurdu-yks-yerlestirme-sonuclari-aciklandi-001.jpg

ÜNİVERSİTE KAYILARI BAŞLADI MI 2024-2025?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 2024-2025 üniversite kayıtları merak konusu oldu. ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda ise boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Öte yandan merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ise ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacak.